Ypsilonka si připomíná: Povídání Karla Kyncla nejen o Británii

Poslechněte si, jak v Ypsilonce na Večerech pod lampou v roce 1994 vyprávěl Karel Kyncl své humorné postřehy ze života v Británii, kterým jsme se bezmála před třiceti lety smáli jako absurditám. A jako přídavek šanson v podání Jiřího Lábuse a Oldřicha Kaisera.

projít na článek

Ypsilonka si připomíná: Jak se Ivan Vyskočil učil psát

Poslechněte si, jak v Ypsilonce na Večerech pod lampou, bylo to 24. ledna v roce 2001, vyprávěl Ivan Vyskočil, jak se naučil nejen krasopisu, ale také poezii. A jako přídavek mozartovská písnička v podání Ypsilonky tak, jak se zpívala v inscenaci Mozart v

projít na článek

Ypsilonka si připomíná: Evalda Schorma ve vyprávění Jaroslava Pacovského

K inscenaci Jana Schmida Carmen nejen podle Bizeta, natočené Evaldem Schormem jako středometrážní film. Jedinečná vzpomínka Jaroslava Pacovského z doby natáčení a jako přídavek árie Carmen podaná basem Bohuslava Maršíka, který ji před lety v představení z

projít na článek

Ypsilonka si připomíná: Japonec Jiřího Schmitzera

Poslechněte si jednu z nejpovedenějších písniček Jiřího Schmitzera, kterou před lety na Večerech pod lampou složil na deset slov vybraných diváky.

projít na článek

Ypsilonka si připomíná: Vánoční vzpomínání Zdeňka Hořínka

Poslechněte si, jak v Ypsilonce na Vánočních večerech v roce 1994 vzpomínal Zdeněk Hořínek na svého dědečka a taky dárky, které od něj jako malý chlapec dostával. A jako přídavek evergreen Bílé vánoce.

projít na článek

Ypsilonka si připomíná: Život a smrt K. H. Máchy

Připomínáme si 45 let od premiéry slavné inscenace, která se konala 24. února 1978 a podle níž vznikla v roce 1988 pozoruhodná dokumentární rozhlasová hra Karel Hynek Mácha. Pro natočení podcastu byla využita původní nahrávka Českého rozhlasu.

projít na článek