Za vůní syrečků a levandule

Kdo by neznal syrečky a levanduli. Obojí je známé pro svou vůni – no vůni, jak pro koho. Víte, že obojí můžete zažít v jeden den? Levandulová farma je od výrobny tvarůžků jen kousek. Zhruba 10 minut autem. Tak proč si neužít obojí? Olomoucké syrečky Známá pochoutka z Loštic. Sýr známý svým zápachem a tradicí. Mnoho z nás si na něm ale náramně pochutnává. A abyste se o něm dozvěděli něco víc než jen to, jak jsou cítit a jak chutnají, určitě navštivte Muzeum olomouckých tvarůžků A. W. Dozvíte se něco o historii, můžete se vyfotit v oblečení jako mají opravdoví zaměstnanci, vyzkoušet si šlapání sýra a podobně. Najdete tu jak mnoho exponátů a ukázek, tak i nějaké ty interaktivní atrakce pro dospělé i pro děti. Prohlídka muzea vám zabere zhruba hodinu, když budete chtít vyjít ven, čeká vás překvapení. Východ totiž vede přímo do prodejny, ve které najdete snad všechno možné, co se ze syrečků vyrábí. A že je to tu opravdu cítit. A kdybyste si chtěli pochutnat i na něčem víc, v okolí se nachází i různé restaurace a cukrárny, které nabízí další lahůdky z tvarůžků. Hot dog, hamburger, zákusy, a třeba i tvarůžkovou zmrzlinu. Je jen na vás, jak moc jste odvážní a co ochutnáte. Ceník vstupného do Muzea Olomouckých tvarůžků Základní vstupné85 KčSnížené vstupné: děti od 6–15 let65 KčSnížené vstupné: studenti do 26 let(po předložení studentského průkazu ISIC)65 KčSnížené vstupné: senioři od 65 let(po předložení OP nebo cestovního pasu)65 KčRodinné vstupné, až 4 osoby(max 2 dospělí + až 2 děti do 15 let nebo1 dospělý + max 3 děti do 15 let)205 KčRodinné vstupné, až 6 osob(max 2 dospělí + až 4 děti do 15 let nebo1 dospělý + max 5 dětí do 15 let)305 KčSkupinová sleva(pro více než 20 osob)-10 %Děti do 6 let, osoby ZTP, majitelé karet Olomouc Region Card, Český národní průkaz průvodce, hosté A.W.Zdarma Levandulová farma Bezděkov Další místo, na kterém si přijdete na své nejen vy samotní, ale i váš nos. Jde o farmu, na které se levandule pěstuje opravdu ve velkém. Sice to ne každému voní, minimálně je to ale zážitek pro oči. Působí to totiž dost elegantně. Je tu možnost si zakoupit i chlazenou levandulovou limču nebo třeba levandulovou zmrzlinu. Obojí v teplých dnech opravdu bodne, a to i těm, kteří levanduli jinak nemusí. Máme s tím vlastní zkušenosti… Když si zakoupíte limonádu nebo zmrzlinu, můžete si jít sednout třeba do altánku uprostřed levandule, nebo si odpočinout na lehátku, které je usazeno do levandulového políčka, a vychutnávat si nejen tyto dobroty, ale i okolní přírodu. A když vy budete takhle relaxovat, zabaví se i vaše děti. Mají tu pro ně nachystané hřiště a jsou tu i houpací sítě. The post Za vůní syrečků a levandule appeared first on Cestujeme českem.

projít na článek

Levandule květ 50g Bylinář

Levandule květ Flos lavandulae Balení: 50 g Výrobce: Mediate s.r.o.

projít na článek

Levandule květ - sáček 60 ml

V kuchyni se levandule může přidat do džemů, ovocných moučníků nebo sušenek. Ve francouzské kuchyni najdete levanduli v receptech na úpravu ryb nebo jehněčího. Její aroma se využívá i při výrobě sirupů a likérů. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml -

projít na článek

Chci zase cítit vůni sena

Já najednou necítím vůně! Chci zase cítit vůni sena, jako když jsem byla u babičky. EFTéčko, pomoz mi! Článek Chci zase cítit vůni sena se nejdříve objevil na BLAHULENKA.

projít na článek

Přivoňte si k vůni od parfumerie Marionnaud

Hledáte ten správný parfém? Tak se nezapomeňte podívat na nabídku parfumerie Marionnaud. Ponořte se s námi do světa vůní a přivoňte si k jednomu z Marionnaud parfému.

projít na článek

Provensálské bylinky

Aromatická směs bylinek z jižní Francie se výborně hodí ke kuřecímu masu, rybě nebo králíkovi. Používá se i do dušené a zapékané zeleniny jako je rattatouile. Skvěle se kombinuje s červeným vínem. Složení: saturejka, oregano, tymián, rozmarýn, fenykl, le

projít na článek