Zachraň oběd přispívá kinovativním řešením

Milujeme jídlo a vážíme si ho. Nejen z těchto důvodů děláme vše proto, aby nedocházelo k jeho plýtvání. Tuto hodnotu s námi sdílí i naši partneři projektu Zachraň oběd. Jedním z nich byla i společnost FreshPoint.V současnosti tato společnost provozuje 140 lednic ve firmách, kde je díky tomuto zaměstnaneckému benefitu zajištěn přístup k čertvému jídlu po celý den. Pravidelně optimalizují množství produktů na základě prodejů a dalších faktorů, jako jsou státní svátky, prázdniny, četnost práce z domova a přání zákazníka.Ještě do nedávna sváželi kurýři vše, co se i přesto nesnědlo zpět do skladu, a díky projektu Zachraň oběd měly pokrmy ještě své plnohodnotné využití. Od  počátku naší spolupráce bylo takto zachráněno 10 943 chlazených jídel. Spolupráce nad projektem jim ale přinesla otázku, zda by nešel minimalizovat počet kilometrů, které museli kurýři najezdit pro pokrmy s blížícím se koncem trvanlivosti. Ty byly sváženy na jeden centrální sklad a z něj posléze distribuovány příjemcům z nedalekých azylových domů.Tento fakt pak přinesl současné řešení. A sice najít v každé firmě, kde je lednice od FreshPoint instalována, ambasadora, který by pomohl šetřit planetu a bojoval s nimi proti plýtvání evidencí pokrmů. Dnes těchto ambasadorů mají již 92.A jak to funguje v praxi? Každý ambasador před odchodem z práce zkontroluje zda ve FreshPoint lednici nezůstal produkt s končícím datem spotřeby. Pokud by takový produkt našel, jednoduše ho ze systému odepíše a obdaruje jím někoho ze svých kolegů nebo si na něm sám pochutná. Těší se z dobrého pocitu, že pokrmy dál zůstávají k užitku a navíc k životnímu prostředí ještě o fousek šetrněji.“Tímto děkuje firmě FreshPoint za připojení se do projektu Zachraň oběd od samého počátku a přispění k nasycení více než 20 000 lidí v nouzi“ dodává ředitelka spolku Zachraň jídlo, Michaela Číhalíková. /*! elementor-pro - v3.17.0 - 01-11-2023 */ .elementor-gallery__container{min-height:1px}.elementor-gallery-item{position:relative;overflow:hidden;display:block;text-decoration:none;border:solid var(--image-border-width) var(--image-border-color);border-radius:var(--image-border-radius)}.elementor-gallery-item__content,.elementor-gallery-item__overlay{height:100%;width:100%;position:absolute;top:0;left:0}.elementor-gallery-item__overlay{mix-blend-mode:var(--overlay-mix-blend-mode);transition-duration:var(--overlay-transition-duration);transition-property:mix-blend-mode,transform,opacity,background-color}.elementor-gallery-item__image.e-gallery-image{transition-duration:var(--image-transition-duration);transition-property:filter,transform}.elementor-gallery-item__content{display:flex;flex-direction:column;justify-content:var(--content-justify-content,center);align-items:center;text-align:var(--content-text-align);padding:var(--content-padding)}.elementor-gallery-item__content>div{transition-duration:var(--content-transition-duration)}.elementor-gallery-item__content.elementor-gallery--sequenced-animation>div:nth-child(2){transition-delay:calc(var(--content-transition-delay) / 3)}.elementor-gallery-item__content.elementor-gallery--sequenced-animation>div:nth-child(3){transition-delay:calc(var(--content-transition-delay) / 3 * 2)}.elementor-gallery-item__content.elementor-gallery--sequenced-animation>div:nth-child(4){transition-delay:calc(var(--content-transition-delay) / 3 * 3)}.elementor-gallery-item__description{color:var(--description-text-color,#fff);width:100%}.elementor-gallery-item__title{color:var(--title-text-color,#fff);font-weight:700;width:100%}.elementor-gallery__titles-container{display:flex;flex-wrap:wrap;justify-content:var(--titles-container-justify-content,center);margin-bottom:20px}.elementor-gallery__titles-container:not(.e--pointer-framed) .elementor-item:after,.elementor-gallery__titles-container:not(.e--pointer-framed) .elementor-item:before{background-color:var(--galleries-pointer-bg-color-hover)}.elementor-gallery__titles-container:not(.e--pointer-framed) .elementor-item.elementor-item-active:after,.elementor-gallery__titles-container:not(.e--pointer-framed) .elementor-item.elementor-item-active:before{background-color:var(--galleries-pointer-bg-color-active)}.elementor-gallery__titles-container.e--pointer-framed .elementor-item:before{border-color:var(--galleries-pointer-bg-color-hover);border-width:var(--galleries-pointer-border-width)}.elementor-gallery__titles-container.e--pointer-framed .elementor-item:after{border-color:var(--galleries-pointer-bg-color-hover)}.elementor-gallery__titles-container.e--pointer-framed .elementor-item.elementor-item-active:after,.elementor-gallery__titles-container.e--pointer-framed .elementor-item.elementor-item-active:before{border-color:var(--galleries-pointer-bg-color-active)}.elementor-gallery__titles-container.e--pointer-framed.e--animation-draw .elementor-item:before{border-left-width:var(--galleries-pointer-border-width);border-bottom-width:var(--galleries-pointer-border-width);border-right-width:0;border-top-width:0}.elementor-gallery__titles-container.e--pointer-framed.e--animation-draw .elementor-item:after{border-left-width:0;border-bottom-width:0;border-right-width:var(--galleries-pointer-border-width);border-top-width:var(--galleries-pointer-border-width)}.elementor-gallery__titles-container.e--pointer-framed.e--animation-corners .elementor-item:before{border-left-width:var(--galleries-pointer-border-width);border-bottom-width:0;border-right-width:0;border-top-width:var(--galleries-pointer-border-width)}.elementor-gallery__titles-container.e--pointer-framed.e--animation-corners .elementor-item:after{border-left-width:0;border-bottom-width:var(--galleries-pointer-border-width);border-right-width:var(--galleries-pointer-border-width);border-top-width:0}.elementor-gallery__titles-container .e--pointer-double-line .elementor-item:after,.elementor-gallery__titles-container .e--pointer-double-line .elementor-item:before,.elementor-gallery__titles-container .e--pointer-overline .elementor-item:before,.elementor-gallery__titles-container .e--pointer-underline .elementor-item:after{height:var(--galleries-pointer-border-width)}.elementor-gallery-title{--space-between:10px;cursor:pointer;color:#6d7882;font-weight:500;position:relative;padding:7px 14px;transition:all .3s}.elementor-gallery-title--active{color:#495157}.elementor-gallery-title:not(:last-child){margin-right:var(--space-between)}.elementor-gallery-item__title+.elementor-gallery-item__description{margin-top:var(--description-margin-top)}.e-gallery-item.elementor-gallery-item{transition-property:all}.e-gallery-item.elementor-animated-content .elementor-animated-item--enter-from-bottom,.e-gallery-item.elementor-animated-content .elementor-animated-item--enter-from-left,.e-gallery-item.elementor-animated-content .elementor-animated-item--enter-from-right,.e-gallery-item.elementor-animated-content .elementor-animated-item--enter-from-top,.e-gallery-item:focus .elementor-gallery__item-overlay-bg,.e-gallery-item:focus .elementor-gallery__item-overlay-content,.e-gallery-item:focus .elementor-gallery__item-overlay-content__description,.e-gallery-item:focus .elementor-gallery__item-overlay-content__title,.e-gallery-item:hover .elementor-gallery__item-overlay-bg,.e-gallery-item:hover .elementor-gallery__item-overlay-content,.e-gallery-item:hover .elementor-gallery__item-overlay-content__description,.e-gallery-item:hover .elementor-gallery__item-overlay-content__title{opacity:1}a.elementor-item.elementor-gallery-title{color:var(--galleries-title-color-normal)}a.elementor-item.elementor-gallery-title.elementor-item-active,a.elementor-item.elementor-gallery-title.highlighted,a.elementor-item.elementor-gallery-title:focus,a.elementor-item.elementor-gallery-title:hover{color:var(--galleries-title-color-hover)}a.elementor-item.elementor-gallery-title.elementor-item-active{color:var(--gallery-title-color-active)}.e-con-inner>.elementor-widget-gallery,.e-con>.elementor-widget-gallery{width:var(--container-widget-width);--flex-grow:var(--container-widget-flex-grow)} O čem je projekt Zachraň oběd? Od března 2022 cílí Zachraň oběd na záchranu hotových jídel z firemních kantýn, která by jinak skončila v koši. Pokrmy, které zbydou v kantýnách po skončení výdejní doby, vyzvedne kurýr a neprodleně je převeze do charitativních organizací, kde jsou rozdány potřebným. Mezi ně patří matky samoživitelky, senioři, lidé žijící s postižením a lidé bez domova. Tam, kde je to možné, se organizace snaží motivovat své klienty, aby si jídla vyzvedávali sami pěšky a využívali znovupoužitelné obaly. Dopad projektu Za 16 měsíců se podařilo zachránit již více než 20 000 porcí jídla. Šetří se zdroje, které byly vloženy do produkce surovin a naplno se využívá čas kuchařů, kteří investují do přípravy jídel nemalou část své energie. Dopad projektu Zachraň oběd v číslech: Počet zachráněných porcí před jistým vyhozením: 20 000 Váha zachráněného jídla: 7 tun Momentálně zapojených jídelen do darování: 8Počet charitativních organizací přijímajících pokrmy: 8 Hodnota zachráněného jídla: 806 000 Kč Uhlíková stopa – počet zachráněných stromů: 3 994 Fotografie FreshPointFotografie klienta azylového domu: Anna Šolcová

projít na článek

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup s cukrem přispívá k udržení duševního zdraví, pozitivní nálady,relaxace přispívá k normální činnosti trávení přispívá k normálnímu fungování oběhového systému a dýchacího systému podporuje hormonální rovnováhu Sirup je ručně zpraco

projít na článek

Antigrip sirup

je vyroben z plodů rakytníku a kořene echinacei přispívá k udržení energie podporuje přirozenou obranyschopnost přispívá k udržení normálního trávení a normální činnost kardiovaskulárního systému přispívá k normální činnosti dýchacího s

projít na článek

Řebříčkový sirup

Řebříčkový sirup s cukrem přispívá k udržení normálního menstruačního komfortu přispívá k normální činnosti trávení podporuje normální činnost cévní soustavy přispívá k normálnímu fungování močových cest a ledvin a k normálnímu fungování dýchacích

projít na článek

Malý krok pro ministerstvo, velký krok pro Zachraň oběd

Velkým krokem vpřed pro náš projekt Zachraň oběd je nedávno přijatá nová vyhláška Ministerstva zemědělství č. 121/2023 Sb. Její přijetí je klíčový krok, který umožní zamezit plýtvání potravinami a usnadnit darování přebytečného jídla. V platnost vstoupila

projít na článek

Třezalkový sirup

podporuje normální trávení a normální činnost žlučníku přispívá k normální činnosti močových cest a ledvin přispívá k udržení normální funkce dýchacího systému hraje roli při udržení duševního zdraví, emoční rovnováhy, relaxace, pozitivní nálady a sp

projít na článek