Záhřeb žil akrobatickým rokenrolem

Na rozdíl od několika předchozích roků letos před prázdninami mohly rokenrolové taneční páry nejvyšší kategorie změřit svoje síly na třech mezinárodních soutěžích. Poslední z nich uspořádal v sobotu 4. 6. chorvatský klub Gimnazija ve sportovní hale Kutija šibica v Záhřebu. Hala je spolu s dalším sportovním zařízením obklopena obytnými domy, přístup do ní je ukryt za výškovou budovou a míst k parkování zde není nazbyt. Samotná hala je však prostorná a tanečníci měli k dispozici i velkou rozcvičovnu. Neobvyklá byla vysoká hladina osvětlení parketu, ale světla neoslňovala a nevytvářela nevkusné rušivé efekty, se kterými se občas setkáváme. Zajímavé bylo množství kamer umístěných v hale, z nichž jedna dálkově ovládaná jezdila na vozíku po kolejničkách před stolky porotců.

projít na článek

Letecké eso Petr Kopfstain se předvede nad mosteckým okruhem

Skvělou zprávu má pořadatel pro návštěvníky premiérového závodu historických vozů The Most Historic Grand Prix, který mostecký autodrom hostí o víkendu 12. až 14. května a jehož součástí je i sraz majitelů veteránů a výstava těchto automobilových skvostů.

projít na článek

ÚAMK radí: Dovolená Vyrážíte na Jadran?

Ani post covidová doba nic nezměnila na pozici velké trojky: Chorvatska, Itálie a Slovenska. To je trojice nejčastějších cílů českých turistů. Jedničkou je Jadran, kam v před coronavirových časech zamířilo až 800 000 českých turistů, přičemž více než 80 %

projít na článek