ZÁKLADY KRESBY A MALBY

Průprava kreslířskými a malířskými technikami, kterou doporučujeme všem jako základ pro další tvorbu i pro úspěšné zvládnutí příjimacích zkoušek na výtvarné školy. Pro koho: Kurzy jsou vhodné pro začátečníky i pro pokročilé – díky individuálnímu přistupu klade lektor na studenty odpovídající nároky. Jsou vhodné pro zájemce o další studium výtvarného umění. Techniky: Kresba uhlem, rudkou, tužkou, perokresba, lavírovaná kresba, malba akvarelem, temperou, akrylem. Zvládnutí kresby – dynamika linie, čára, plocha, prostor, šrafura, světlo, stín, objem ad. Zvládntutí barev – skladba, účinky barev, barevná kompozice, prostorové účinky, barevný posun, stylizace, abstrahování tématu, seznámení se s prací s barvou v různých výtvarných stylech Téma (výběr):  klasická témata kresby a malby – zátiší, portrét, figura nácvik kompozice, perspektivy a zvládnutí prostoru studie naaranžované předlohy / studie podle mistrovských děl studie tvaru, materiálu, fyzických vlastností draperie – světlo, stín, proporce, druh látky přírodní tvary změna důrazu – pozadí/popředí/okolí; změna pohledu a důležitosti Stupně: podle předlohy stylizace fantazie, vlastní svět, neznámé tvary a neznámé funkce podle fotografie – transofrmace porovnání studie / obraz ad Diskuze: k čemu kresba slouží? co nás vede k tomu kreslit, jaký má smysl a význam? sledování děje – vnímání předlohy a přenášení, vidění, vizualizace pozorování nástroje, okolí motivu, vztahů a jejich relací na papíře  Kdy: úterý 18:00 – 19:30 – MgA. Karel Pivoňka (proklik) středa 17:00 – 18:30 – akad. soch. Jiří Janda Pomůcky na kresbu a papíry jsou v ceně kurzu. Barvy doporučujeme vlastní, za malý poplatek můžeme zapůjčit. O malování budete vždy informování předem. PŘIHLÁŠKA ZDE The post ZÁKLADY KRESBY A MALBY appeared first on AvvY Atelier výtvarné výuky.

projít na článek

Dětský atelier Po stopách velkých mistrů II (Aktuálně jej neotevíráme, ale přijímáme děti od 12let do ostatních kurzů)

Dětský atelier je aktuálně možný pouze ve formě Základy kresby/malby Rodič + dítě (10-12let) společně.  (Od 12 let už lze samostatně). Kurzovné (redukované) je stejné pro rodiče i dítě. Máte doma malého umělce, kterému nestačí školní výtvarná výchova?

projít na článek

32 Ateliér malby na VŠUP Praha

Ateliér malby na VŠUP Praha vedený Stanislavem Divišem a Aldinem Popajou 1. ročník: Sandra Růžičková, Eva Matušová, Jakub Tauš 2. ročník: Martin Nytra, Jan Miko, Jana Vojnárová, Eva Pejchalová 3.ročník: Alžběta Říhová, Zuzana Ondroušková 4. ročník: Karel

projít na článek

22 ZLATÝ ŘEZ OBRAZY-SOŠKY-KRESBY

Výstava otevřena od 11.10. do 29.11.2006 PO-PÁ: 10-11h fotogalerie z vernisáže The post 22 ZLATÝ ŘEZ OBRAZY-SOŠKY-KRESBY appeared first on GALERIE XXL.

projít na článek

5 Ateliér malby I Jiřího Sopka program na říjen prosinec 2004

Ateliér malby I škola prof. Jiřího Sopka Akademie výtvarných umění v Praze SOPKO KW ABSOLVENTI STUDENTI Výstavy otevřeny od 27.11.2004 do 22.12.2004 a od 3.1.2005 do 21.1.2005 Výstava je umístěna ve všech patrech galerie. fotogalerie z vernisáže The

projít na článek

Hledáme, koupíme grafické listy a kresby Josefa Weisera

Koupíme za ceny dohodou nebo přijmeme do komisního prodeje za Vaše ceny obrazy, grafické listy a kresby českého grafika a kreslíře Josefa Weisera (* 19. září 1914; + 25. ledna 1994). Také katalogy výstav a další antikvity spojené s tímto umělcem.

projít na článek