Zamilovaný dort

5 vajec 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek cukru krystal 1/2 hrnku oleje 1/2 prášku do pečiva 2 lžíce kakaa Postup: Celá vejce šleháme metličkou několik minut s cukrem, pak jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec i olej. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 24 cm, vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Po vychladnutí si na korpus špejlí naznačíme obrysy srdce, podle nichž pak odkrojíme nadbytečné těsto, aby vznikl požadovaný tvar. Kdo má doma formu ve tvaru srdce má o práci méně. Srdce podélně rozřízneme a spojíme polovinou krému, který vytvoříme vyšleháním daných ingrediencí. Druhou polovinou krému potřeme povrch dortu a vložíme jej na chvíli do mrazáku. Krém:  Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem, polevou přelijeme dort, nožem rozprostřeme čokoládu po celém povrchu a vršek dortu po obvodu poklademe rozpůlenými jahodami, ještě než poleva ztuhne. Doprostřed dortu můžeme cukrářskými zdobítky, perličkami, gumovými medvídky nebo lentilkami vytvořit vzkaz pro obdarovaného.

projít na článek

Kiwi dort se želatinou

Máte chuť na ovocný dort se želatinou, nebo dokonce přímo na dort s kiwi a želatinou? Pokud ano, můžete si vybrat hned z několika variant, záleží jen na vás, jak má dort vypadat, kolik času chcete věnovat jeho přípravě, zda to má být dort pečený nebo nepe

projít na článek

Makový dort se švestkovým rozvarem a smetanovým krémem

Báječný lehký dort z mletého máku a mletých mandlí, zdobený švestkovým rozvarem a smetanovým krémem.

projít na článek

Tvarohový krém

Máte chuť na nějaký dobrý dort nebo zákusek a hlavně na něco méně kalorického, než je dort s klasickým máslovým krémem? Dejte si lehký dortík s tvarohovým krémem. Výborně chutná, má malinko nakyslou, svěží chuť a přitom je lehčí. Tvarohový krém lze udělat

projít na článek

Nepečený jahodový dort

Nepečených dortů naleznete na internetu nepřeberné množství, ale jaký vybrat, který bude ten nejlepší. V tomto článku naleznete několik tipů na přípravu nepečených dortů, ověřených hospodyňkami i uživatelkami. Nepečený dort není nic složitého. To sami uvi

projít na článek

Harlekýn

S čokoládou se nejlépe rýmuje domácí šlehačka, to dobře vědí všichni milovníci moučníků. Na tomto harmonickém spojení stojí i klasický dort Harlekýn. Tento dort má v základu jemný čokoládový korpus, který úžasně doplňuje nadýchaný krém z čokoládové šlehač

projít na článek