Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou

1 brokolice 1,2 kg brambor vařených ve slupce 250 g ementálu (nebo jiného tvrdého sýru) 3-4 jarní cibulky sůl mletý pepř Bešamel: 1 smetana 33% 1,5 lžíce hladké mouky 50 g másla vývar z brokolice olej na vymazání pekáčku …

projít na článek

Zapečená brokolice

Brokolice má tvar růžic, které se vyznačují výrazným zeleným až modrozeleným odstínem a které jsou pevně uzavřené. Často se přirovnává ke květáku, protože ji lze i podobně upravovat. Chuť je však výraznější, místy brokolice připomíná svou chutí kedluben.

projít na článek

Brokolicový krém

Brokolicový krém je polévka uvařená z brokolice, která se rozmixuje. Brokolice je oblíbená zelenina z čeledi brukvovitých. Díky vysokému obsahu vitamínu C, minerálních látek, draslíku a vápníku, je výborným pomocníkem pro udržení našeho zdraví.

projít na článek

Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem

Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem je mou srdcovkou. Rozhodně nejde o obyčený salát, ale o naprostou lahůdku.Chvilkami to křupe, chvilkami kousnete do zeleného salátku a kozího sýra a jakmile se vše v ústech spojí, tak si budete spokojeně chrochtat

projít na článek

Vepřová panenka recept

Vepřové maso je v české kuchyni oblíbené. Obsahuje sice značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Vepřová panenka je nejen nejlibovější a nejméně tučné maso z prasete, ale také nejlahodnější a nejjemnější. Při jejím nákupu

projít na článek

Luxusní variace na pastýřský koláč Shepards Pie

Pikantní směs z mletého masa se zeleninou, zapečená pod jemnou bramborovou kaší se sýrovými chipsy a čerstvou rozmarýnou.

projít na článek