Losos je ryba, která patří u nás doma k těm nejoblíbenějším. Ať už v syrovém stavu ve formě tataráku, klasicky pečená či v polívce. Byla to také první ryba, kterou ochutnal náš malý a musím říct, že si ji ihned oblíbil. Výhodou kupovaných filetů je absence kostí, takže na rozdíl od pstruha, kterého mám tedy taky moc ráda, se nemusím bát, že se mi nějakou tou zapomenutou kůstkou syn zadáví. Tento recept je kombinací nasládlých batátů, kyselejší zakysané smetany, citrónu, ryby, jarní cibulky a aromatické petrželky. Do budoucna chci určitě i vyzkoušet alternativu s bílým jogurtem místo zakysané smetany. Můžete vyzkoušet i vy. Ingredience 0,5 kg batátů 300 g lososa 3 jarní cibulky velká hrst petrželky 1/2 kelímku zakysané smetany 40 g strouhaného parmazánu (popř. jiného sýru) 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce citrónové šťávy sůl, pepř (4 druhy pepře) Postup Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kostičky (cca 1,5-2 cm), přivedeme v hrnci s vodou k varu a vaříme 8 minut.Do zapékací mísy nalijeme olej, přidáme jarní cibulku, nasekanou petrželku, na menší kousky nakrájeného lososa, napůl uvařené batáty a zakysanou smetanu. Zakápneme citrónem, osolíme a opepříme. Vše pořádně promícháme. Nakonec zasypeme nastrouhaným parmazánem.Pečeme při 200 °C cca 25 minut. Ke konci doby pečení můžete zapnout funkci gril, pokud ji vaše trouba má. Článek Zapečené batáty s lososem a jarní cibulkou se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Batáty jsem se naučila v kuchyni používat až s příchodem nejstaršího syna. Jejich sladká chuť je u dětí velmi oblíbená a je možné je použít už do prvních příkrmů miminek. Postupně jsem objevila jejich kouzlo i pro nás dospělé a vznikly recepty jako batáto
Tentokrát jsem si pro vás připravila batáty ve vyloženě sladkém receptu. Bábovek je nespočet druhů od těch třených, kynutých, ořechových, citronových až po mrkvové či bramborové. Proč tedy nezkusit třeba batátovou. Výhoda je ta, že batáty jsou samy o sobě
Už jste zkusili batáty? Nenechte se mýlit, i když se jim díky nasládlé chuti přezdívá sladké brambory, s těmi opravdovými toho nemají až tak společného. Přesto však stejně jako ony pochází původem z Ameriky. Dnes už se nimi běžně setkáme na pultech našich
Plněná zelenina je velmi vděčné jídlo a po receptu na plněné cukety se dostaly na řadu zapečené papriky. Je to jeden ze způsobu, jak do dětí dostat o něco víc zeleniny u nás papriky prostě jedou. Při přípravě můžete použít i sladší červené papriky popř.