Zapečené brambory se špenátem, hráškem atuňákem

Už jste zkusili kombinaci špenátu, hrášku a tuňáka? Pokud ne, určitě se mrkněte na tento ne příliš složitý, zato ale opravdu chutný recept. A proč zrovna tato kombinace? Mám ráda jakoukoliv kuchařskou výzvu a jednu takovou nedávno vyhlásil portál Blogerky.cz. Hlavním tématem byla mražená zelenina Dione, z které jsme my blogerky měly připravit nějaký ten recept. Nejčastěji kupuji čerstvou zeleninu, ale bez dvou mražených zelenin se náš mrazák určitě neobejde a těmi jsou hrášek a špenát. Čerstvý hrášek je dosti špatný k sehnání, a když už, tak je potřeba ho ještě vyloupat. To je dobrá zábava pro větší děti, ale ne když chcete ušetřit čas, proto u nás taky preferujeme právě mražený. Navíc se dá použít jak do rizota, do polévky, k těstovinám, do slaného koláče, Stejné je to pak u špenátu, tam si jednou za čas koupím čerstvý baby špenát, ale bohužel je nutné ho celkem rychle spotřebovat, v lednici nám dlouho nevydrží, proto mívám po ruce i mražený, pro případné náhlé kuchařské experimenty. Poslední dobou mám trochu problém dostat do syna cokoliv zeleného. Pravidelně se mi stává, že mi z jídla vybírá kousky bylinek, pórku, Tentokrát se ale vše dostalo přesně tam kam má do bříška. Tak ať chutná i vám Ingredience 700 g brambor 200 g mraženého listového špenátu např. Dione listový špenát 100 g mraženého hrášku např. Dione hrášek 1 konzerva tuňáka (80 g) 1 červená cibule 1 smetana ke šlehání 2 vejce 100 g sýru Eidam pepř, sůl, špetka muškátového oříšku Postup Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kolečka. Mražený špenát dáme na pánvičku a krátce zahřejeme, dokud se nám nerozmrazí. Ke konci k němu můžete přidat i mražený hrášek. Zapékací mísu vymažeme trochou oleje (např. olivového), poklademe vrstvou brambor a na ni pak dáme polovinu množství cibule, směsi špenátu s hráškem a tuňáka. Vše zalijeme třetinou předem připravené tekuté směsi z vajec, smetany, koření a soli. Dáme další vrstvu z brambor a zbylou polovinu cibule, špenátu, hrášku a tuňáka. Zalijeme druhou třetinou smetanovo-vaječné směsi. Zakončíme vrstvou brambor zalitou zbytkem smetanovo-vaječné směsi. Pečeme v troubě při 190 °C. Po 45 minutách posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších cca 10 minut. Brambory musí být po zapečení měkké. Podáváme ozdobené petrželkou. Vrstvení Počet vrstev záleží na velikosti vaší zapékací mísy. brambory cibule špenát, hrášek, tuňák + zalít smetanovo-vaječnou směsí brambory cibule špenát, hrášek, tuňák + zalít smetanovo-vaječnou směsí brambory + zalít smetanovo-vaječnou směsí strouhaný Eidam Článek Zapečené brambory se špenátem, hráškem a tuňákem se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

30.1.2024

30.1.2024 Denní nabídka Polévka Hovězí vývar s masem a nudlemi 45Kč Br

projít na článek

Polední menu a rozvoz jídel

Polední menu restaurace Týden 29.8. – 2. 9. 2016 Pondělí Polévka: dle denní nabídky 1.Moravský vrabec, špenát, bramborové špalíčky..89Kč 2.Grilovaná vepřová játra s cibulkou a slaninou, pečené brambory, tatarka, hořčice.89Kč 3. Variace smažených sýrových

projít na článek

Recept č.4 - DÝŇOVÉ NOKY

DÝŇOVÉ NOKY 500 g očištěných brambor 500 g očištěné máslové dýně 150 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 1 vejce lžička soli špetka muškátového oříšku k podávání: 150 g slaniny strouhaný parmazán Oloupané a nakrájené brambory nechte uvařit doměkka.

projít na článek

Zapékané brambory s brokolicí a s uzeným masem

Zapékané brambory s uzeným masem, brokolicí, červenou cibulí, zalité smetanou, posypané sýrem, a jako základ koření Bylinkové máslo. Opravdová mňamka.

projít na článek

Zapečené papriky

Plněná zelenina je velmi vděčné jídlo a po receptu na plněné cukety se dostaly na řadu zapečené papriky. Je to jeden ze způsobu, jak do dětí dostat o něco víc zeleniny u nás papriky prostě jedou. Při přípravě můžete použít i sladší červené papriky popř.

projít na článek