Zdravá výživa – jak omezit chuť na sladké

Chtěli byste jíst lépe, kvalitněji a zdravěji, což se vám celkem daří, co do konzumace ovoce, zeleniny a dalších zdravý prospěšných věcí, ale neustále vás honí mlsná a vy se nemůžete zbavit pocitu, že máte chuť na něco sladkého? Neumíte si představit, že byste si každý den nebo téměř každý den nedali něco sladkého v podobě čokolády, sušenky nebo dalších nezdravých věcí? To ovšem nedělá dobře nejen vaší postavě, ale také vašemu zdraví celkově. Častokrát také sladkostmi zaháníte splín, špatnou náladu nebo deprese? Žádné starosti nestojí za to, abyste hazardovali s vaším zdravím a zbytečně se přejídali sladkostmi, které stejně žádné problémy nevyřeší. Jednou za čas si samozřejmě můžete zahřešit nějakým tím kouskem čokolády nebo něčeho sladkého, ale nemělo by se to ovšem stát pravidlem. Naučte se jednoduše vaše chutě ovládat a udělejte tak další pozitivní a velice důležitý krok ke zdravějšímu životnímu stylu. A jak na to? Nezdravé sladkosti můžete nahradit výživnějšími a zdravějšími potravinami, které vašemu zdraví mnohem více prospějí a zároveň si osladíte den. Nebo si také při chutích na sladké můžete dát potraviny, které snižují chuť na sladké. ČÍM MŮŽETE NAHRADIT NEZDRAVÉ SLADKOSTI: · Banány, jablka a další sladké ovoce, ořechy (dodají vám energii a díky své sladké chuti také uspokojí vaše chutě) · Celozrnné obiloviny (zasytí vás a nebudete mít tolik chuti na sladké) Pozor ovšem na to, že ani se sladkým ovocem by se to nemělo přehánět. Změňte proto od základů vaše stravovací návyky a začněte třeba již zdravou snídaní. Uvidíte, že vám energie vydrží mnohem déle a chutě na sladké budou menší. Zaměřte se spíše na konzumaci potravin s nízkým glykemickým indexem, tím snadněji ukočírujete vaše chutě na nezdravé sladkosti a udržíte tak vaše chutě v rozumné míře. Článek Zdravá výživa – jak omezit chuť na sladké se nejdříve objevil na Melgorn.

  • Web: Melgorn
  • Aktualizace: 4.9.2023
projít na článek

Melk Zdravá výživa, Zlín

Návrh a realizace interiérového vybavení a specializovaného osvětlení.Realizace: 2015 The post Melk Zdravá výživa, Zlín appeared first on FESCHU lighting & design.

projít na článek

Country Life Biopotraviny a zdravá výživa, Praha Břevnov

Částečná realizace, stavební práce, dodávka a instalace interiérového vybavení – regály a chladící zařízení, osvětlení.Realizace: 2017 The post Country Life Biopotraviny a zdravá výživa, Praha Břevnov appeared first on FESCHU lighting & design.

projít na článek

Sladké pomazánky 5x jinak: Vytvořte si domácí arašídové či jablečné máslo

Máte chuť na sladké? Skvěle se pro takové chvíle hodí sladká pomazánka. Vybrat si z následujících receptů nebude lehké, protože jsou všechny velmi lákavé.

projít na článek

Škodlivý bílý cukr - s přednáškou Anny Strunecké

Cukr, to je název pro celosvětový problém, představte si, že byste ho vůbec neznali. Z toho by vyplívalo, že většina obyvatel by byla zdravá, bez problémů cukrovky, bez problémů pohybové soustavy, bez rakovin, plísní apod., ano za toto vše může cukr. P

projít na článek

Zdravá firma

Naše společnost získala excelentní rating v hodnocení „Zdravá firma“ a byla zařazena mezi TOP 1% finančně nejstabilnějších firem v České republice. Článek Zdravá firma se nejdříve objevil na Amsoft Ostrava.

projít na článek