Škodlivý bílý cukr - s přednáškou Anny Strunecké

Cukr, to je název pro celosvětový problém, představte si, že byste ho vůbec neznali. Z toho by vyplívalo, že většina obyvatel by byla zdravá, bez problémů cukrovky, bez problémů pohybové soustavy, bez rakovin, plísní apod., ano za toto vše může cukr. Problém je, že průměrná spotřeba cukru na jednoho obyvatele je až 40 kg na rok. Což je strašně moc. Pokud máte rádi sladké, tak je to normální věc, protože sladké potřebujeme, aby nám fungoval...

projít na článek

Zdravé a škodlivé sladkosti

S nadcházejícími vánočními svátky bude převažovat sladká chuť zejména při pečení a pojídání cukroví. Zda je cukr skutečně "bílý jed" a jaký je jeho význam ve výživě je výborně popsáno v kapitole Zdravé a škodlivé sladkosti v knize prof. Anny Strunecké Dob

projít na článek

Jak vyzrát na cukr (nejen o Vánocích)

Základní klasickou surovinou pro pečení je dnes bílý rafinovaný cukr. Každý druhý recept na 500 g těsta jej obsahuje minimálně 100-125g! Během procesu trávení bílého cukru organismus spotřebovává vitamíny skupiny B a některé minerální látky (vápník, hoř

projít na článek

Koláč sbílým chřestem ajahodami

Máme za sebou několik krásných slunečných a teplých dní a my jsme jeden z nich využili pro dopolední piknik v trávě. Nevím jak vy, ale já posezení v trávě prostě miluju a co může být lepšího, než když se k vám někdo přidá. Samozřejmě žádný piknik se neobe

projít na článek

Zdravější slazení

Někdo to rád hořké, jiný sladké. To, že bílý rafinovaný cukr je sice levné, ale ne úplně zdravé sladidlo, je neustále probíráno předními dietologickými odborníky a prezentováno v článcích po celém světě. Často ale zmiňují pouze redukci množství jednoduchý

projít na článek

Aronie u naší klientky Anny S.

Dobrý den,v říjnu 2020 jsme od Vás objednali 50 sazenic Aronie. Posílám fotky, jak jsme sazenice vysadili, pak po půl roce a také nejnovější záběry, jako sazenice vypadají po 1,5 roku. Velmi se těšíme z plodů, už minulý rok jsme měli první úrodu. Nyní vše

projít na článek