Jak vyzrát na cukr (nejen o Vánocích)

Základní klasickou surovinou pro pečení je dnes bílý rafinovaný cukr. Každý druhý recept na 500 g těsta jej obsahuje minimálně 100-125g! Během procesu trávení bílého cukru organismus spotřebovává vitamíny skupiny B a některé minerální látky (vápník, hořčík, zinek, chrom). Neúměrná spotřeba tohoto sladidla pak je příčinou odvápňování kostí, nadměrné kazivosti zubů, oslabení imuntního systému a překyselení. Dost důvodů pro nenásilné nahrazování bílého cukru přírodními sladidly, která obsahují...

projít na článek

O vánocích hlavně lásku

Myslím, že o vánocích hlavně lásku není prázdná fráze. Je jasný, že si moc neodpočineme, když budeme za těch pár dní muset sežrat tu ohromnou haldu žrádla, kterou už dva měsíce všichni nakupujeme. Ale láska, na tu je třeba myslet především. The post O ván

projít na článek

Provozní doba o Vánocích

Hotelová restaurace Molekula bude před Vánoci naposledy otevřená ve čtvrtek 22.prosince. Znovu se na Vás budeme těšit v úterý 3.ledna. Provoz recepce bude nepřerušen. Snídaně pro hotelové hosty budou v tomto období formou balíčků. The post Provozní doba o

projít na článek

Na startu nové etapy

Dárky by si měl člověk nadělovat nejen o Vánocích. A tak v čase, kdy vše rozkvétá a málokdo si na Vánoce vzpomene, spouštím po sedmi letech nový web plný změn.

projít na článek

Škodlivý bílý cukr - s přednáškou Anny Strunecké

Cukr, to je název pro celosvětový problém, představte si, že byste ho vůbec neznali. Z toho by vyplívalo, že většina obyvatel by byla zdravá, bez problémů cukrovky, bez problémů pohybové soustavy, bez rakovin, plísní apod., ano za toto vše může cukr. P

projít na článek

Jak o Vánocích nepřibrat?

Často se setkávám s dotazem, jak o Vánocích nepřibrat a neonemocnět z nezdravého jídla. Odpovídám stručně: i v časech hojnosti buďte střídmí a pozitivně naladění. A pokud jste se ke změně jídelníčku a životního stylu rozhodli až v průběhu letoška, buďte

projít na článek