Zelenina, dlouho považovaná za skromnou přísadu, se stává hlavním tahákem v kuchyni díky novým trendům v zdravé výživě a gastronomii...
Mnoho lidí roli tuků ve vyváženém jídelníčku podceňuje. Přitom právě potraviny bohaté na tuky jsou největším zdrojem energie pro naše tělo. Jejich zastoupení ve stravě by mělo činit až 35 %, a to i z důvodu, že tuky jsou nositeli celé řady látek nezbytnýc
projít na článekMytí nádobí rozhodně nepatří k příliš oblíbeným činnostem. Přesto (anebo právě proto?) dřez míval v kuchyni vždy výsadní postavení. Díky myčce nádobí je sice tak trochu ztratil, ale oproti dřívější době plní dnešní dřez daleko více funkcí a je mnohem krás
Pojem „zdravý talíř” vznikl před několika lety v USA (www.health.harvard.edu/staying-healthy/healthy-eating-plate). Jde o velmi praktickou pomůcku, která jednoduše demonstruje zdravé stravování. Stačí si představit větší talíř, na který v duchu naskládáme
CELER ŘAPÍKATÝ Apium graveolens Jednoletá rostlina, zelenina Balení obsahuje 50 semen Popis: Jednoletá vzpříměně rostoucí rostlina, která se pěstuje zejména kvůli svým řapíkatým listům. Výsev: II. – III. (pod sklo) Výška: 80 - 200 cm Mrazuvdornost: nen
KŘEN SELSKÝ Armoracia rusticana Užitková rostlina Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená Popis: Vytrvalá kořenová zelenina s mohutným velmi aromatickým kořenem. Doba květu: V. - VII. Výška: 40 - 150 cm Mrazuvdornost: plně mrazuvzdorná Pěs