Zelenina v kuchyni nové trendy ve zdravé výživě a gastronomii

Zelenina, dlouho považovaná za skromnou přísadu, se stává hlavním tahákem v kuchyni díky novým trendům v zdravé výživě a gastronomii...

projít na článek

Tuky ve výživě

Mnoho lidí roli tuků ve vyváženém jídelníčku podceňuje. Přitom právě potraviny bohaté na tuky jsou největším zdrojem energie pro naše tělo. Jejich zastoupení ve stravě by mělo činit až 35 %, a to i z důvodu, že tuky jsou nositeli celé řady látek nezbytnýc

projít na článek

Kuchyňské dřezy (1) - Tvary a řešení

Mytí nádobí rozhodně nepatří k příliš oblíbeným činnostem. Přesto (anebo právě proto?) dřez míval v kuchyni vždy výsadní postavení. Díky myčce nádobí je sice tak trochu ztratil, ale oproti dřívější době plní dnešní dřez daleko více funkcí a je mnohem krás

projít na článek

Zdravý talíř

Pojem „zdravý talíř” vznikl před několika lety v USA (www.health.harvard.edu/staying-healthy/healthy-eating-plate). Jde o velmi praktickou pomůcku, která jednoduše demonstruje zdravé stravování. Stačí si představit větší talíř, na který v duchu naskládáme

projít na článek

Celer řapíkatý - Apium graveolens SEMENA

CELER ŘAPÍKATÝ Apium graveolens Jednoletá rostlina, zelenina Balení obsahuje 50 semen Popis: Jednoletá vzpříměně rostoucí rostlina, která se pěstuje zejména kvůli svým řapíkatým listům. Výsev: II. – III. (pod sklo) Výška: 80 - 200 cm Mrazuvdornost: nen

projít na článek

Křen selský - Armoracia rusticana SAZENICE

KŘEN SELSKÝ Armoracia rusticana Užitková rostlina Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená Popis: Vytrvalá kořenová zelenina s mohutným velmi aromatickým kořenem. Doba květu: V. - VII. Výška: 40 - 150 cm Mrazuvdornost: plně mrazuvzdorná Pěs

projít na článek