Žemlovka s jablky jako od babičky

Recept na nejlepší žemlovku se dědí z generace na generaci. Jednoduchý a přitom lahodný pokrm milují děti i dospělí. Tak s chutí do toho, sladká žemlovka vám bude určitě chutnat. Chcete se dnes potěšit nějakou dobrotou? Žemlovka, někdy nazývaná také zemlbába, je jasná volba! Přípravu zvládnou úplně všichni a až si ji dáte k obědu nebo svačince, budete se olizovat až za ušima. V jednoduchosti je krása Přejete si vědět, proč je výborná žemlovka s jablky tak oblíbený pokrm? Její příprava je velmi jednoduchá a chuť více než lahodná! Nepotřebujete nic víc než pár základních ingrediencí, ze kterých si vytvoříte sladké pokušení. Možná i vy máte babičku, co vám jednou za čas přichystá o prázdninách tu nejlepší babiččinu žemlovku, po níž jste měli chuť olízat celý talíř. Dnes si ji můžete přichystat sami. Už se těšíte, až se vám rozplyne na jazyku?Jablka jsou v naší kuchyni velmi vděčnou a oblíbenou surovinou, se kterou dokážete vykouzlit výborné dezerty i hlavní jídla. Mezi nejoblíbenější pokrmy s jablek určitě patří jablka v županu, jablečný koláč na vícero způsobů, jablečné palačinky či muffiny. Zdroj foto: bergia / Shutterstock.com Recept na žemlovku s jablky Žemlovka s jablky se u vás doma stane žádaným a oblíbeným jídlem. Skvěle se hodí nejen jako hlavní jídlo, ale je to i vydatná svačinka, když se všichni přihrnete domů z výletu. Právě pro rychlý postup přípravy se skvěle hodí žemlovka s jablky. Recept na žemlovku vás překvapí svou jednoduchostí a lahodná žemlovka vás krásně zahřeje. Suroviny: 9 rohlíků, 1 litr teplého mléka, 3 vejce, 8 větších jablek, 1 hrnek cukru, máslo, skořicový cukr nebo lžičku skořice. Postup přípravy: Na hrubém struhadle nastrouhejte všechna jablka a promíchejte je s cukrem a skořicí. Nachystejte si pekáč a vymažte ho důkladně máslem. Poté nakrájejte rohlíky na kolečka a namočte je do teplého mléka. Skládejte jejich první vrstvu na dno pekáče. Až je dno zaplněno, posypejte jej první vrstvou jablek se skořicí. Postup opakujte až do té doby, než vám dojdou ingredience. Až budete mít hotovo, polejte vzniklou směs rozšlehanými vajíčky a vložte do středně vyhřáté trouby. Za jak dlouho bude hotová takto připravená žemlovka? Recept si samozřejmě upravíte dle typu vaší trouby, ale nejčastěji se tato dobrota peče zhruba 40 minut. Sledujte, kdy začne být na povrchu jemně hnědá a křupavá. Před podáváním ji ještě můžete pro mlsné jazýčky trochu pocukrovat. Žemlovka s jablky bude tou nejlepší odměnou po přípravě pokrmu. Mňam! Tip: Váš oblíbený recept na žemlovku můžete i ozvláštnit a příště vyzkoušet žemlovku s tvarohem, kterou si určitě milovníci sladkých pokrmů oblíbí. Zdroj: allrecipes.com  Nejlepší žemlovka s tvarohem  The post Žemlovka s jablky jako od babičky appeared first on iFaster.cz.

projít na článek

OVESNÁ KAŠE S JABLKY, OŘÍŠKY A SKOŘICÍ - IDEÁLNÍ SNÍDANĚ

Už jste zkusili alespoň párkrát do týdne zařadit do svého jídelníčku ovesnou kaši, která má mnoho zdravotních benefitů? Jestli ne, tak to musíte zkusit. Vaše trávení bude za takovou porci zdraví  jednoznačně děkovat.

projít na článek

ZAHŘÍVACÍ ČAJ NA NACHLAZENÍ

Chřipkové období ještě stále trvá a tak se ZAHŘÍVACÍ NÁPOJ  může hodit. Existuje mnoho receptů na tyto čaje,  ale kombinace s jablky   mi přišla chuťově velice příjemná a jelikož výsledkem je nejen horký nápoj, ale i pikantní uvařená jablka, zvu vás k vyz

projít na článek

GHÍ - KDO MAŽE, TEN JEDE

Říká se mu  elixír života , protože podporuje zdroj životní energie.  Hojně  se využívá v ájurvédské kuchyni. Naše babičky jej znaly prostě jako  přepuštěné máslo . Jeho výhodu viděli v tom, že se ve spíži, na rozdíl od másla, nekazilo.

projít na článek

Kredenc je nábytek s historií a elegancí

Už od pradávna kredence sloužily jako místo pro ukládání potravin a nádobí. Naše babičky mohly v kredencích uchovávat své konzervy, sušenky, mouku, cukr a další potraviny, které mohly být snadno přístupné a uspořádané.

projít na článek

Kaštany a Vysoká

Kaštanová polévka se slaninou, řeřichou a dýňovým olejem 87 ,- Pappardelle ragù di cervo- se srnčím ragú, Merlot, pecorino a chipsy z kořenové zeleniny  229,- Jelení hřbet s balsamikovými jablky, cuketou, brambory, špenátem a kaštanovou omáčkou s koňakem 

projít na článek