Zjistěte, na jaké jste životní úrovni. Možná vás to překvapí

Co to vlastně životní úroveň je? Je těžké říci přesnou definice životní úrovně neboť je to něco velmi komplexního, co zahrnuje spoustu různých faktorů. Mnozí lidé tvrdí, že ukazatelem životní úrovně je vlastně hodnota výplaty, kterou člověk měsíčně vydělává, ale na druhou stranu je to velmi nepřímý ukazatel, protože záleží také na tom, jak s vydělanými penězi hospodaříme. Zda je investujeme nebo utrácíme za zbytečnosti Faktory ovlivňující naší životní úroveň pak můžeme rozdělit na tyto body: 1. Vaše práce sem patří již zmiňovaná mzda, ale i pracovní podmínky, jako čistota pracoviště, kolegové, stres v práci, jistota zaměstnání, apod. 2. Vaše nákupy za co peníze utrácíte, zda je investujete, jakou pro vás mají hodnotu. 3. Vaše bydlení dům či byt, ve vlastnictví nebo v podnájmu, vybavenost bytu, čistota, organizace, dostatečný prostor, lokalita bytu (zda je v blízkosti obchodů, lékařů, školy, práce, apod.). 4. Vlastnictví aneb kolik toho vlastníte a v jaké hodnotě. 5. Váš zdravotní stav a celkově zdravotní stav celé vaší rodiny, závažná onemocnění nebo běžné nemoci. 6. Zábava, koníčky, kultura, škola Existuje také pojem průměrná životní úroveň v ČR dle tohoto ukazatele se můžete poměřit s ostatními obyvateli ČR. Jste nadprůměrní nebo podprůměrní? Na toto téma je spoustu tabulek a složitých výpočtů, které jsou běžně dostupné třeba na internetu. Hodnoty se také velmi často mění a také závisí (i když vzdáleně a nepřímo) na hospodaření státu a dalších faktorech, které mi jen velmi těžko ovlivníme. Vysvobozující závěr Pokud se vám zdá, že spadáte spíše do podprůměrné části obyvatel nebo i hluboce podprůměrné části, pak nezoufejte. Neznamená to vůbec nic a podle mnohých vědeckých průzkumů jsou právě tito lidé považováni za mnohem šťastnější a spokojenější než ti s vysokou životní úrovní. Proč tomu tak je, to bych ráda přenechala filozofům, vědcům nebo vám samotným. Článek Zjistěte, na jaké jste životní úrovni. Možná vás to překvapí se nejdříve objevil na Abeso.

  • Web: Abeso
  • Aktualizace: 4.7.2024
projít na článek

Příběh Fotoeshop

Možná to někoho překvapí, ale pro Fotoeshop rok 2022 je jubilejní, slaví totiž 10 let od svého založení. Proto jsme se zeptali našeho zakladatele, šéfa, kapitána, duši a prostě skvělého člověka Davida Lechnera, proč začal podnikat a jak mu to jde.

projít na článek

Kolik měří nejmenší chameleon na světě? A další zajímavosti, které vás překvapí

Chameleoni vypadají jako opravdu zvláštní tvorové, kteří mohou v někom vzbuzovat strach, a naopak druzí se do tohoto tvorečka mohou zamilovat na první pohled. Jsou totiž neskutečně zajímaví. Přečtěte si fakta, která vás jistě překvapí o životě chameleona.

projít na článek

Stropní XXL svítidla překvapí svým výkonem a praktičností

Díky své univerzálnosti jsou výkonná stropní svítidla oblíbenou volbou při řešení osvětlení domácností. The post Stropní XXL svítidla překvapí svým výkonem a praktičností first appeared on EGLO svítidla.

projít na článek

Koupě nebytového prostoru za účelem bydlení

Zvažujete koupi bytu, který ale není jako byt zkolaudován? Řekneme si, jaké má koupě nebytového prostoru za účelem bydlení nevýhody a rizika, zda vám hrozí pokuta za bydlení v nebytovém prostoru a jaké jsou podmínky kolaudace nebytového prostoru. Nebytový

projít na článek

Cosplay, jaké si pořídit doplňky?

Cosplay je druh stylu, ve kterém se snažíte vypadat jako určitá filmová postava. Tento životní styl ovšem není vůbec levný. Pokud chcete levné, ale ikvalitní Příspěvek <strong>Cosplay, jaké si pořídit doplňky?</strong> pochází z FASHIONISING

projít na článek