Zkuste konopnou alternativu!

C t te se př li omezov n klasickou bezlepkovou dietou, kter v j deln ček ochudila o množstv chut a zdrav prospě n ch l tek? Vyzkou ejte mnohem chutněj a hlavně zdravěj variantu v podobě konopn ch v robků! Proč konop ? Konopn sem nko patř d ky vyv žen mu poměru pro tělo důležit ch živin mezi nejzdravěj a nejkvalitněj potraviny, kter si můžete dopř t. V sem nku je obsaženo 20 aminokyselin z toho 8 patř mezi kyseliny esenci ln , kter si organismus s m vytvořit neum a může je z skat pouze prostřednictv m potravy. Konopn potraviny jsou dieteticky velmi ceněn , tak d ky vysok mu množstv esenci ln ch nenasycen ch mastn ch kyselin omega 3 a omega 6, fytosterolů, chlorofylu a lecitinu. D le konopn sem nko obsahuje vitam ny E, B1, B2, miner ly a stopov prvky: v pn k, hořč k, drasl k, železo, fosfor a zinek. Kombinace těchto l tek mu propůjčuje schopnost sn žit hladinu cholesterolu a zlep it regeneračn a imunitn syst m lidsk ho organismu. Kromě toho m konopn sem nko protiz nětliv činky a celkově zlep uje fungov n metabolismu. D ky tomu, že konopn sem nko neobsahuje lepek (gluten), je vhodn i pro lidi trp c celiaki . Konopn produkty Mezi obl ben konopn produkty patř konopn mouka. Z sk v se mlet m konopn ch v lisků, kter vznikaj při lisov n konopn ch semen na olej. D ky v razn mu pod lu lehce straviteln ch globulinov ch b lkovin edestinu a albuminu, v ech esenci ln ch aminokyselin a vl kniny se řad k mimoř dně zdrav m potravin m. Ale o pozitivech konop už jsme mluvili v e. Pojďme se pod vat na rozd l mezi konopnou, kukuřičnou a s jovou moukou. Nen mouka jako mouka Kukuřičn mouka m velmi n zk nutričn hodnoty (n zk obsah nenahraditeln ch aminokyselin). Ty jsou pro lidsk organismus nepostradateln , protože slouž k synt ze proteinů. Při konzumaci tohoto typu mouky tud ž mus te m t st le na vědom , že je třeba dod vat je tě jin zdroj proteinů. Sojov mouka zase obsahuje vysok pod l enzymů, kter tr ven proteinů zpomaluj , a tak v m může přivodit nepř jemn střevn pot že. Konopn mouka je od v ech těchto negativn ch vlastnost opro těna a proto vyhr v boj o nejvhodněj potravinu pro lidi s bezlepkovou dietou Upeč třeba chleba... Konopnou mouku můžete použ t pro v robu nejrůzněj ch pokrmů (stejně jako mouku p eničkou apod.), ale je třeba ji nakombinovat je tě s jin m typem. D ky vysok mu pod lu rostlinn ho oleje je totiž poměrně těžk a tak by těsto ne lo zpracovat do požadovan konzistence. Poměr konopn varianty by neměl překročit 20 % procent celkov ho obsahu mouky. Je třeba zač t s mal m množstv m a př padně přid vat. Pokud si pečete dom c chleba, zkuste do něj přidat konopn sem nka a r zem m te oživen j deln ček. Konopn sem nka můžete konzumovat samotn , nebo pražen , jako pochutinu k pivu či v nu, vynikaj c jsou v nejrůzněj ch druz ch sal tů, pomaz nek či jogurtů.

projít na článek

Konopná mast

Konopná mast je vyrobena z konopí. Výrobky z konopí koupíte legálně v obchodech i přesto, že marihuana je v naší republice stále ještě vnímána jako droga. Její rozsáhlé léčebné účinky jsou ale dlouhodobě vědecky prokázané. Konopí a výroba mastí z konopí j

projít na článek

Jak dobře znáte, čím se platí po světě? Zkuste si náš kvíz

Čím se platí ve většině evropských zemí nebo jak se jmenuje národní měna USA, ví asi každý. Znáte ale názvy měn ze zemí, které nepatří mezi typické destinace Čechů? Zkuste si náš kvíz.

projít na článek

Tip na víkend v Lipsku: Zkuste lipový gin a kantýnu v tapetárně. Bez kola se neobejdete. Zkuste sdílená

Město veletrhů, město knihy, město nespoutané energie a lehce bohémské atmosféry. Tím vším je Lipsko, jehož název pochází z doby slovanského osídlení, kdy dostalo jméno Lipsk, tedy město, kde rostou lípy. Nás ovšem zajímá hlavně to, jak se v něm jí a pije

projít na článek

Uvažuji o rozchodu: Zkuste si nejprve vytvořit zdravý odstup.

Také si říkáte, že máte ve vztahu vše po čem jste vždy toužili, ale i přesto máte pocit že Vás stále něco sužuje. Jak docílit toho aby jste se zase cítili svobodně a zjistili co vlastně chcete? Více odpovědí na toto téma si můžete přečíst v tomto odkazu:

projít na článek

Knäckebrot

Knäckebrot představuje skvělou alternativu k pečivu. Knäckebrot je trvanlivý, můžete jej mít v práci pro případ nouze a hlavně obsahuje vysoký podíl vlákniny, díky kterému má nízký glykemický index. Vhodné je jíst knäckebrot například s tvarohovou pomazán

projít na článek