Znáte oolong čaj?

Slyšeli jste už někdy název oolong čaj? Tento čaj s neobvyklým názvem není ve světě tak rozšířený, jako třeba čaj černý nebo zelený. Respektive, není rozšířený především na západě. Znají ho hlavně v asijských zemích, odkud tento čaj pochází. Jeho chuť je velmi specifická. Čajové lístky mají bohatou škálu chutí a výsledná chuť závisí na tom, jakým způsobem se zpracovávají. Můžete tak dostat čaj velmi jemné chuti s náznakem ovoce a ořechů, ale také čaj s bohatou, sytou chutí, kde ucítíte hladké máslové tóny a nahořklé tóny hořké čokolády. Přijde si na své každý, stačí jen postupně ochutnáváním zjistit, který druh oolong čaje budete preferovat vy. U oolong čaje velmi závisí na tom, jakým způsobem a v jakých podmínkách je pěstován, ale ještě více závisí na tom, jakým způsobem je zpracován. Pokud se zpracuje špatně, ovlivní to celou výslednou chuť. Poté můžete v čaji cítit nepříjemné tóny spáleniny či něčeho podobně nepříjemného, co v čaji určitě cítit nechcete. Proto je třeba si pečlivě vybírat, kde si oolong čaj zakoupíte. A pokud snad budete mít tu smůlu a narazíte na nějaký, který nebude lahodit vašim chuťovým buňkám, nevzdávejte to. Prostě vyzkoušejte více druhů a uvidíte, že další dávka vám už bude chutnat o hodně více anebo vám dokonce zachutná natolik, že si bez tohoto čaje již nebudete moci představit svůj den. Oolong čaj by se měl také připravovat poněkud specifickým způsobem. Jedna věc je tedy zakoupit kvalitní čajové lístky a druhá je, abyste také měli dobrou ruku při jeho přípravě. Na přípravu použijete vroucí vodu, a to pravé tajemství spočívá v následné práci. Nejlépe uděláte, pokud si ho budete připravovat jen v malých nálevech. To tomuto čaji svědčí nejvíce, takže pokud jste zvyklí si třeba ráno připravit konvičku čaje a pak si průběžně nalévat, u oolong čaje doporučujeme spíše připravovat si ho po jednotlivých šálcích. Článek Znáte oolong čaj? se nejdříve objevil na Ermon.

  • Web: Ermon
  • Aktualizace: 23.5.2023
projít na článek

Sypaný oolong čaj

Moc ráda si dopřávám kvalitní čaje. A to mám možná po své mamince a babičce, protože i obě dvě opravdu hodně milují čaje. A milují je dodnes. Takže si většinou ve třech dopřáváme opravdu kvalitní čaje. A to nejenom sypané. Později se k nám přidal taky můj

projít na článek

Znáte Pou?

Pravděpodobně mnozí z Vás byli v dětství svědky epochálního fenoménu pod názvem Tamagoči. Novinka, jmenující se Pou je v podstatě The post Znáte Pou? first appeared on Co je internet?.

projít na článek

SETKÁNÍ NAD A S BIBLÍ JAK JI ZNÁTE A JAK JI NEZNÁME

Zveme vás na pravidelný měsíční WORKSHOP každé druhé úterý v měsíci s tématem: SETKÁNÍ NAD A S BIBLÍ JAK JI ZNÁTE A JAK JI NEZNÁME Těšíme se na podněty, příspěvky a texty. Další setkání (není podmíněno účastí na předchozím) proběhne: úterý 8. března 201

projít na článek

10 vědecky podložených důvodů, proč pít více čaje

Čaj, tradiční nápoj s historií sahající do starověké Číny, je dnes oblíben po celém světě a denně se ho vypije více než 3 miliardy šálků. Přes svou jednoduchost nabízí čaj řadu zdravotních výhod: podporuje metabolismus, působí protizánětlivě, snižuje rizi

projít na článek

Jaké druhy čajů známe?

Čaj se vyrábí namáčením sušených listů čajovníku či jiné rostliny v horké vodě. Jedná se o jeden z nejstarších nápojů vůbec. Těžko najdete rozšířenější nápoj, než právě čaj, snad jedině vodu. Zatímco největší benefit kávy, která se řadí taky k jednomu z n

projít na článek