Zvadlé listy rajčat

Zvadlé listy rajčat nejen nevzhledně vypadají, ale mohou být také známkou různých chorob nebo škůdců. Příčiny zvadlých listů mají často triviální příčiny, jako je nesprávné umístění nebo nesprávná péče. Existují však také četní škůdci a choroby, které se rovněž projevují uschlými nebo zvadlými listy. Pokud listy uschnou, měli byste si vždy dávat pozor i na další příznaky. Jen tak lze zjistit příčinu zaschlých listů a včas přijmout vhodná protiopatření.Přečtěte si, kdy hrozí zvadlé listy a co s tím můžete dělat!

projít na článek

Choroby sazenic rajčat

Rajčata jsou podobně jako další zelenina náchylná vůči nejrůznějším plísním. I proto se vyplatí provzdušnit spodní lístky, aby nedocházelo k případné kumulaci vlhkosti. Dovolit si to logicky můžeme až u vzrostlejších sazeniček. Následné pěstování pod stří

projít na článek

Jak připravit půdu pro pěstování rajčat

Jste zahrádkář začátečník? Chcete obohatit svou zahrádku o chutné plodiny? Nebo má snad rajče časté místo ve vašem jídelníčku a vy byste ho rádi měli po ruce a čerstvé? Seberte odvahu a zkuste se stát pěstitelem vlastních chutných rajčat. Rajčata mají mno

projít na článek

Choroby rajčat

K poškození rajčat může dojít z různých důvodů. Některé poruchy mohou mít fyziologické příčiny, jiné jsou vyvolány parazitickými organismy, další jsou způsobeny pěstitelskými chybami, špatným stanovištěm či klimatickými podmínkami. Rozpoznat, co vlastně r

projít na článek

Černé mušky na rajčatech

Rajče má svůj původu v Jižní Americe a díky tomu má jen velmi málo přirozených škůdců zde v České republice, přesto ale bude trpět obvyklými škůdci, zvláště pokud jsou pěstovány ve skleníku. Ve skutečnosti je mnohem pravděpodobnější, že se setkáte s probl

projít na článek

Jednoduchá rajčatová polévka z čerstvých rajčat

Rajčatová polévka je vděčná, chutná malým i velkým a díky dostupnosti rajčat je lze vařit i mimo hlavní sezónu. Hotová je za půl hodiny i s oloupáním rajčat. Nezbývá než popřát dobrou chuť. Jak oloupat čerstvá rajčata? Přiveďte vodu k varu. Ve spodní část

projít na článek