ANTIBIOTIKA A ALKOHOL

Antibiotika jsou léky, které jsou určeny k léčbě infekčního onemocnění, a při jejich užívání je nutné se řídit radami lékaře. Každý lékař vám řekne, že konzumace alkoholu společně s antibiotiky může mít negativní vliv na vaše zdraví. Antibiotika společně s alkoholem by mohli vést k závažnému poškození jater. Někdy se může vyvinout i jaterní cirhóza.

projít na článek

ANTIBIOTIKA V TĚHOTENSTVÍ

Co se týče užívání antibiotik v těhotenství, tak většina žen si neustále dokola klade několik otázek. Nepoškodí antibiotika vývoj dítěte? Nezpůsobí antibiotika předčasný porod nebo dokonce potrat?

projít na článek

BRÁT ČI NEBRAT ANTIBIOTIKA?

Už je to tady! Kolem všichni začínají kašlat a prskat, a my také nejsme ve své kůži. Pokud se nám hned na začátku nepodaří přicházející chorobu zastavit, budeme čelit rozhodnutí: Musíme brát antibiotika?

projít na článek

NAHRADÍ ANTIBIOTIKA BAKTERIOFÁGY?

Fágy se zdají být mocnými spojenci v boji proti bakteriálním chorobám. Proč se tedy nevyužívají v léčení častěji? Prvním z důvodů je nepochybně stereotyp v myšlení většiny lékařů, kteří jsou zvyklí používat antibiotika.

projít na článek

ANTIBAKTERIÁLNÍ REZISTENCE

Některé bakterie mohou růst i v přítomnosti určitého množství antibiotika; tento jev se nazývá antibiotická rezistence. Může být primární, která je dána druhem bakterie a jejími vlastnostmi. Sekundární, získaná rezistence je výsledkem přizpůsobení se dané

projít na článek

Je návykovější tráva nebo alkohol?

Existuje obecný názor, že konopí je bezpečnější a méně návykové než alkohol. Například v nedávném průzkumu mezi více než 1000 Američany respondenti řadili alkohol jako „poněkud a středně návykový“ ve srovnání s „ne příliš nebo poněkud návykový“ u marihuan

projít na článek