NAHRADÍ ANTIBIOTIKA BAKTERIOFÁGY?

Fágy se zdají být mocnými spojenci v boji proti bakteriálním chorobám. Proč se tedy nevyužívají v léčení častěji? Prvním z důvodů je nepochybně stereotyp v myšlení většiny lékařů, kteří jsou zvyklí používat antibiotika.

projít na článek

ANTIBIOTIKA V TĚHOTENSTVÍ

Co se týče užívání antibiotik v těhotenství, tak většina žen si neustále dokola klade několik otázek. Nepoškodí antibiotika vývoj dítěte? Nezpůsobí antibiotika předčasný porod nebo dokonce potrat?

projít na článek

ANTIBIOTIKA A ALKOHOL

Antibiotika jsou léky, které jsou určeny k léčbě infekčního onemocnění, a při jejich užívání je nutné se řídit radami lékaře. Každý lékař vám řekne, že konzumace alkoholu společně s antibiotiky může mít negativní vliv na vaše zdraví. Antibiotika společně

projít na článek

BRÁT ČI NEBRAT ANTIBIOTIKA?

Už je to tady! Kolem všichni začínají kašlat a prskat, a my také nejsme ve své kůži. Pokud se nám hned na začátku nepodaří přicházející chorobu zastavit, budeme čelit rozhodnutí: Musíme brát antibiotika?

projít na článek

ANTIBAKTERIÁLNÍ REZISTENCE

Některé bakterie mohou růst i v přítomnosti určitého množství antibiotika; tento jev se nazývá antibiotická rezistence. Může být primární, která je dána druhem bakterie a jejími vlastnostmi. Sekundární, získaná rezistence je výsledkem přizpůsobení se dané

projít na článek

ROSTLINNÁ ANTIBIOTIKA

Víte, že v přírodě rostou byliny, které dokážou zlikvidovat viry, bakterie i plísně a nemají žádné nežádoucí vedlejší účinky? Zkuste zapomenout na tabletky a vsaďte při léčbě na přírodu.

projít na článek