Existuje více než osmdesát botanických druhů kávy. Představíme si dvě z nich. ARABICAŠedesát procent světové produkce pochází ze stromů Coffea arabica. Daří se jim v nadmořských výškách 600-2000 metrů. Rostou především ve střední a jižní Americe a na východním pobřeží Afriky. Kávové třešně uzrávají po sedmi až osmi měsících. Arabica káva je velmi aromatická, v chuti jemná a kulatá. ROBUSTAPřibližně čtyřicet procent světové produkce kávy pochází ze stromů Coffea Robusta. Její rychle rostoucí rostliny jsou vyšší a odolnější než Arabica. Stromy nejlépe rostou v nadmořských výškách kolem 800 metrů. Pěstuje se především v tropických destinacích Afriky a Asie. Robusta kávové třešně jsou zralé po devíti až jedenácti měsících. Robusta má výraznější zemitou lehce hořkou chuť. Hodí se dobře do kávových směsí pro espresso.
Nádherně plná a sladší chuť, velmi pěkná crema a střední obsah kofeinu dávají této kávě jednoznačné předpoklady, aby se stala vaší nejoblíbenější značkou. Směs ze 70% tvoří zrna Arabica a z 30% zrna Robusta. K výrobě se používají jen ta nejlepší zrna Ara
projít na článekHausbrandt Espresso Nonnetti je nejstarší směsí této legendární italské značky, praží se už od roku 1910. Jedná se o nádherně krémovou směs s 80% podílem kávy Arabica a 20% podílem vybraných zrn kávy Robusta.
projít na článekSměs 100% kávy Arabica praží rovnoměrně z vytříděných kávových zrn. Již při prvním pohledu poznáte stejnoměrně a kvalitně upražená zrna. Jemné pražení přispívá k vyvážené, jemné a měkké chuti výsledného espressa. Káva je silně aromatická. Mr. Exlusiv je 1
projít na článekVěděli jste například, že jedna z nejvzácnějších káv na světě Blue Montain odrůdy Arabica Typica se pěstuje na Jamajce, na sopce s lávovým podložím, které jí dává onu nezaměnitelnou chuť a kvalitu? Najdeme mnoho uznávaných plantáží nabízejících výjimečná
projít na článekJedinečná kávová směs Attibassi Espresso vzniká z pečlivě vybraných zrn kávy Arabica z Brazílie, které dodávají kávě sladkou chuť, zatímco zrna ze střední Ameriky a Etiopie obohacují chuť aromatickými prvky. Malé množství zrn Robusta doplňuje tuto skvělou
projít na článek