Co je kvalitní káva

Věděli jste například, že jedna z nejvzácnějších káv na světě Blue Montain odrůdy Arabica Typica se pěstuje na Jamajce, na sopce s lávovým podložím, které jí dává onu nezaměnitelnou chuť a kvalitu? Najdeme mnoho uznávaných plantáží nabízejících výjimečná kávová zrna jedinečné kvality. Pro kávové gurmány vybíráme ty nejlepší kávy z více než 30 plantáží po celém světě a vytváříme z nich kávové směsi, které perfektně odpovídají chuťovým preferencím našich zákazníků s ohledem na finální způsob přípravy kávového nápoje. Prohlédněte si naši nabídku produktů. lt;/p> Kvalitu kávy a tedy i to, jaký výsledek si budeme moci vychutnat v šálku, však ovlivňuje mnoho nejrůznějších faktorů. Kávovník řadíme mezi ovoce a jako takový potřebuje pro svůj růst hodně slunce, tepla a vlhkosti. Proto se vyskytuje pouze v tropickém a subtropickém pásmu mezi obratníky Raka a Kozoroha. Ve vyšších nadmořských výškách nad 1000 m.n.m se daří kvalitnější odrůdě kávy Arabica. Mohli bychom zjednodušeně říci, že z čím vyšší nadmořské výšky Arabica pochází, tím má tato káva větší potenciál, protože kávové zrno zraje pomaleji a dovede absorbovat z prostředí maximum aromatických a chuťových látek. Odrůd kávy Robusta i Arabica je mnoho a stejně tak plantáží, kde se pěstují. Obojí dává jednotlivým druhům kávy určité charakteristiky. Vzniká tím velký prostor pro blendování, tedy tvorbu směsí různých káv Arabica nebo Arabica a Robusta. Tyto směsi bývají často vyváženější než kávy jednodruhové a zákazníci je preferují. Obecně se dá říci, že Arabica je kyselejší v chuti, Robusta dává více hořkosti a působí dobře na tvorbu pěny v šálku. Ale není to jen odrůda a vnější prostředí, které kvalitu kávy ovlivňují. Způsob sklizně, čistota a výběr kvalitních zrn, metody zpracování kávy a způsob pražení, moderní metody balení, to vše je zásadní pro to, aby se ke spotřebiteli dostala káva nejvyšší kvality. Proto je tak důležité celý proces pečlivě sledovat. Některé světové kávové společnosti dlouhodobě spolupracují s vybranými plantážemi a jsou schopny poskytnout zákazníkovi přesné informace o původu kávy a mají také pod kontrolou distribuci a pražení kávy tak, aby byla zachována její maximální čerstvost a kvalita. Velká pozornost je věnována způsobu pražení, který ovlivňuje výslednou chuť kávy, její vůni, kyselost a celkové tělo. Káva je podrobována systematické kontrole kvality, ověřují se její chuťové charakteristiky a v celém procesu je zapojeno mnoho odborníků. Dobrá káva se v mnohém podobá dobrému vínu. Kvalitní odrůda vypěstovaná v těch nejlepších podmínkách a zpracovaná s maximální péčí dovede nabídnout člověku potěšení nejen pro chuťové a čichové buňky, ale pohladí i na duši, ať už při posezení s přáteli nebo ve chvílích klidu a odpočinku.    

projít na článek

Attibassi Crema d´Oro - 1kg, zrnková káva - 599,00 Kč

Káva Attibassi Crema d'Oro je výborná káva na kteroukoliv část dne. Díky kombinaci vzácných zrn Robusty z Indie, Afriky a Dálného východu, a nejlepších zrn kávy Arabica z Brazilských planin je výsledkem káva s bohatou vůní a chutí.

projít na článek

Vychutnejte si kávu všemi smysly

Přiložíme ústa k šálku a na jazyku nám tmavá káva probouzí chuťové smysly: hořkost, slanost, sladkost a kyselost. Vůně se rozvíjí, káva chutná po květech, po karamelu nebo je pikantní, pryskyřičná… Vyzkoušejte si vlastní degustaci!

projít na článek

La Bottega EXTRA - 1kg, zrnková káva - 469,00 Kč

Exklusivní směs La Bottega Extra pražená tradičním způsobem na ohni z bukového dřeva. Po necelých 30 minutách pražení nad hořícím dřevem získávává káva neuvěřitelně bohatou a nasládlou chuť, kterou u konvenčně pražených druhů nikdy nepocítíte.

projít na článek

TRE FORZE! - 1kg, zrnková káva - 899,00 Kč

Také máte rádi malé ostré espresso ideálně na stojáka u baru? Atmosféru italské kavárny samozřejmě nedokážeme nahradit, ale požitek s kávou TRE FORZE! si bez problému přenesete až domů. Káva Tre Forze! původem z malé vesnice na úpatí sicilské sopky Etna j

projít na článek

Cibetky produkují nejdražší kávu na světě.

Kdo jsou a jak vypadají divoké cibetky. Divoké cibetky patří do  podčeledi malých šelem  z čeledi  cibetkový. Je to malý živočich, který má štíhlé poměrně dlouhé tělo s protáhlou hlavou a špičatou tlamou.  některé druhy mají zatažitelné drápy.  Cibetky js

projít na článek