Co je Bokashi akademie? V neděli odstartoval 28. ročník mezinárodního týdne kompostování s mottem „za zdravější jídlo a půdu“. Kromě tradiční soutěže ve vážení bioodpadu jsme se rozhodli vytvořit pro vás také příručku k metodě bokashi, která nese název Bokashi akademie. Co skrývá Bokashi akademie? Už jste slyšeli o bokashi? Vedle kompostování je to jedna z dalších metod na zpracování organického materiálu. A to docela elegantně, přímo doma, bez zápachu, mušek a velké námahy. Bokashi akademie ukrývá čtyři díly a provede vás metodou bokashi krůček po krůčku do nejmenších detailů. Díky naší akademii uvidíte, že to jde opravdu s lehkostí. O čem jednotlivé díly jsou? obrázek bokashi akademie 1. díl: Začněte třídit bioodpadOpakování je matka moudrosti, proto se i v prvním díle naší Bokashi akademie dozvíte, proč a jak třídit bioodpad a jak pro zpracování použít právě Bokashi nádobu. Kromě toho také zjistíte, které zbytky do bokashi nádoby patří a proč je tato metoda nejvhodnější pro zpracování organických zbytků z naší kuchyně. 2. díl: Pusťte se do bokashiNadchli jste se pro bokashi? V dalším díle vám přiblížíme rozdíl mezi fermentováním a kompostováním a prozradíme, jak správně fermentovat s bokashi u i vás doma. Také se dozvíte několik chytrých tipů, které vám pomůžou s bokashi začít a už nikdy nepřestat. 3. díl: Jak uzavřít bokashi do cyklu?Stejně jako při běžném kompostování, tak i při fermentování pomocí bokashi je důležité uzavírat jído cyklu. Při běžném kompostování získáte jako výsledný produkt voňavý kompost. A u bokashi? Ve třetím dílu tedy nasajete know-how o tom, co fermentací získáte a jak můžete výstupy dále využít. 4. díl: Jak si vybrat svoje bokashi? Klíčovou výbavou pro fermentaci pomocí bokashi je bokashi nádoba. Jaké typy nádob existují a jak si takovou nádobu vybrat, aby seděla vám i vaší domácnosti, se dozvíte v posledním dílu naší akademie. Zajímá vás více? Vstupte do Bokashi akademie s Kokozou. Něco není jasné? Pročetli jste celou akademii a ještě máte dotazy? Ozvěte se nám na [email protected]. Ať už jste jednotlivec, firma, škola či jiná instituce, všechny dotazy vítáme s otevřenou náručí! Nezapomeňte také sledovat náš profil na Facebooku a Instagramu, kde s námi můžete být v kontaktu. Bokashi akademie vznikla v rámci projektu Mezinárodní týden kompostování, který je spolufinancován Ministerstvem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.
Květen je tu a s ním opět Mezinárodní týden kompostování, který se slaví každý rok od první květnové neděle do další soboty, letos tedy od 7. do 13. května. Tématem letošního ročníku je důležité poselství – za zdravější jídlo a půdu. A jakou roli v tom mů
projít na článekJak uzavírá cyklus jídla ScioŠkola v Dejvicích? Vyzpovídali jsme průvodkyni Helenu Maternovou V našem projektu Uzavřený cyklus jídla do škol ukazujeme, že kompostovat, pěstovat i vařit bez plýtvání je snadné i ve vzdělávacích institucích. Tentokrát jsme z
projít na článekÚvod Terapeutická regrese se v psychoterapii používá jako technika, která umožňuje u klienta prozkoumat a zpracovat dřívější zážitky, způsobující problémy v současnosti. [] The post Terapeutická regrese appeared first on Terapie a mentoring.
projít na článekTvrdí se o něm, že je nejlepším burgerem v Americe, protože v sobě spojuje ideální poměr masa a sýru. V dnešním dílu akademie vám jeho průvodci ukážou, jak si na grilu připravit proslavený burger Juicy Lucy s českým blaťáckým...
projít na článekČerstvá dýně obsahuje draslík, vitamín A a železo. Šťáva z čerstvé syrové dýně je součástí několika diet a také detoxikačních kůr, které vyznávají původní přírodní stravu. Dýně se odšťavňuje i se semeny a s kůrou. Jakmile jste dýni prohnali přes výkonnou
projít na článek