Borotická tlačenka s octem a cibulí

Dvě kolečka Borotické tlačenky vložíme na talíř. Nakrájíme najemno cibuli. Cibuli vložíme do hrníčku kde si připravíme zředěný ocet s vodou v poměru 1:1, necháme odstát. Po uplynutí 10 minut tlačenku přelijeme připravenou směsí. My jsme ještě doplnili čerstvou chilli papričkou a nasekanou petrželí. Podáváme s křupavým chlebem. Článek Borotická tlačenka s octem a cibulí se nejdříve objevil na Jatka Borotice.

projít na článek

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka je nejen delikatesa, ale i praktické jídlo, které představuje ideální způsob, jak spotřebovat vejce, kterých máme během Velikonoc nadbytek. Vaječnou tlačenku si můžete udělat nejen po Velikonocích, ale i kdykoliv jindy v roce. Je totiž

projít na článek

Nová prodejna v Praze

Otevřeli jsme pro vás novou prodejnu Uzeniny FARMÁŘ Praha 10. Prodejnu najdete v nákupním centru EDEN ve Vršovicích na ulici U Slavie 1527/3. Uzeniny Farmář v Praze Vršovicích nabízí vybrané uzeniny, masné výrobky a další potravinářské delikatesy. Najdete

projít na článek

Kapr pečený na víně a cibuli

Startují nám výlovy rybníků, tak proč si neudělat malou generálku na Vánoce s novým receptem. Pokud chcete zkusit připravit letošního vánočního kapra trochu jinak, vyzkoušejte ho pečeného na víně a cibuli. Suroviny: 4 porce kapra 200 ml suchého bílého vín

projít na článek

Vepřová panenka, šťouchaný brambor a fazolky se slaninou

Vepřovou panenku vytáhneme z lednice osolíme, opepříme a necháme odstát cca. 30 minut. Poté maso zprudka opečeme ze všech stran. Dáme do trouby na 180°C a pečeme přibližně 15minut. Poté na pánvi od panenky, na oleji orestujeme cibuli a slaninu. Až je

projít na článek

Chléb s řepným tatarákem

V předchozím příspěvku o nutriční komplexnosti bezobilného chleba jsme zmiňovali, že k němu stačí přidat jen zeleninu a máte dokonale vyvážené jídlo Teď přicházíme s jedním tipem, jak by takové jídlo mohlo vypadat chléb s tatarákem z červené řepy: Červen

projít na článek