Boršč je druh polévky z červené řepy a rajčat. Je to důležitá součást a historické jídlo ruské a ukrajinské kuchyně. Boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil i do Finska, na Kavkaz a severní části Persie. Polévky podobné boršči se vaří i v Polsku, Pobaltí a Bulharsku. Takzvaný borščový pás se táhne od Polska přes Halič, Rumunsko, Ukrajinu, Bělorusko až do Ruska k Volze a Donu. Moderní význam boršče, jako polévka z řepy se zelím, byl vypůjčen z ukrajinského jazyka v 19. století.
Garnáti a garnely jsou v podstatě synonymem pro krevety. Krevety žijí ve vodách po celém světě. Chov krevet za účelem pozdější konzumace je nejčastější v oblasti Tichého a Atlantského oceánu, u Mexického zálivu, Thajska a obecně u jihovýchodní Asie. V čes
projít na článekBoršč (2 porce) Popis: Hutná svačinová polévka z červené řepy s kousky hovězího a vepřového masa dušeného na kořenové zelenině s bramborem a hlávkovým zelím, zjemněná smetanou. Složení: hovězí vývar (voda, hovězí maso a kosti), hovězí m
projít na článekSlávky jsou běžně po celém světě sbírány na jídlo z přírodních i z uměle vytvořených lokalit. Jsou základem pro mnohé pokrmy z mořských plodů ve španělské, portugalské, francouzské, holandské, belgické a italské kuchyni. Jejich chuť je zvláštně kořenitá.
projít na článekNa této akci děti pracovaly z různými podzimními plody. Vyráběly obrázky z těchto plodů, ochutnávaly různé druhy ovoce a zeleniny, které dozrávají na podzim, pekly štrůdl z jablek, zdobily dřevěné koláče pomocí podzimních plodů, vyráběly listy z keram
projít na článekNovinka, kterou jste nečekali. Novinka, kterou musíte vyzkoušet. Slaďoučký sirup pro děti od 3 let věku s příchutí lesních plodů. Speciální receptura přispívá k podpoře imunitního systému dětí a je ideálním doplňkem zdravého životního stylu. ESSENS SYRUP