Bowlerem roku je Lukáš Jelínek

Česká bowlingová asociace vyhlásila nejlepší bowlery za rok 2023. Český sportovní bowling zaznamenal v loňském roce celou řadu mezinárodních úspěchů. Mezi evropskou i světovou konkurencí si čeští hráči budují patřičný respekt a musí se s nimi počítat.

projít na článek

Parádní bowlingová jízda Lukáše Jelínka

Lukáš Jelínek vybojoval bronzovou medaili na Mistrovství Evropy šampionů v bowlingu, které se letos konalo v Olomouci. Mistrovství ECC mělo skvělou úroveň. K vidění byly vysoké náhozy i maximální výkony. Devatenáctiletý Lukáš Jelínek procházel turnajem pa

projít na článek

Lukáš Jelínek si odváží stříbro z Evropské bowlingové Tour

Minulý týden se v Helsinkách opět rozjela Evropská bowlingová Tour, a to hned turnajem Ballmaster Open 2021, jedné z největších a nejprestižnějších evropských akcí, která se bez přestávky koná již od roku 1971. Na tento turnaj dorazil v rámci přípravy i v

projít na článek

Plní si sny a přepisuje historii.

Dvacetiletý bowler Lukáš Jelínek opět přepsal historii českého sportovního bowlingu. V rámci devátého turnaje elitní série Prestige Tour zahrál skvěle a vytvořil nový český rekord na šest her.

projít na článek

Češi hrají americkou profesionální PBA

Dočkali se! Po dlouhém období příprav vyrazila česká výprava na americkou profesionální PBA. Čtveřice bowlerů Jaroslav Lorenc, Jan Macek, Marek Talpa a Lukáš Jelínek bojuje v konkurenci nejlepších profesionálů světa.

projít na článek

První Čech na turnaji EBT Masters.

Český sportovní bowling opět přepisuje historii. Lukáš Jelínek se ve svých jednadvaceti letech jako první Čech kvalifikoval na finálový turnaj EBT Masters a vybojoval skvělé třetí místo.

projít na článek