Když se řekne bramborový salát, většina z nás si představí oblíbenou vánoční přílohu. Ale je škoda si tuto pochoutku dopřávat jen o Vánocích. Výraznou chuť bramborového salátu v různých obměnách znali již v Rakousku-Uhersku a carském Rusku, najdeme ho v kuchařkách v Polsku, ve Velké Británii, Holandsku, v Americe a určitě i na mnoha dalších místech. Bramborový salát vhodně doplňuje různé druhy masa, a to nejen smaženého kapra na Vánoce, ale například i v trojobalu smažené kuřecí či vepřové řízky, krocana, pečené vepřové a telecí maso, různé druhy klobás nebo sekanou. Bramborový salát je výborný také samotný, s dobrým pečivem, nebo i bez něj.
Napadá mě otázka, zda je vůbec někdo, kdo by neznal pařížský salát. Myslím, že ho můžeme zařadit stejně jako bramborový, vlašský či pochoutkový mezi nejčastěji poptávané saláty. Neříkám, že zachutná úplně každému, protože každý máme jiné chutě a upřednost
projít na článekBramborový guláš je evergreen, který úspěšně prochází všemi stravovacími módami a styly. Uvařit bramborový guláš je snadné a rychlé – s přípravou si poradí i nezkušený kuchař. Další výhodou tohoto guláše je dostupnost surovin. Velkým plusem je rovněž jeho
projít na článek600 g brambor 300 g majonézy 250 g sterilovaná paprika červená 50 g kaparů 5 kyselých okurek 1 kelímek zakysané smetany (200 g) 1 červená cibule sůl mletý pepř Den předem oloupeme brambory, uvaříme do měkka a necháme přes…
projít na článekTatarský biftek z brambor, neboli bramborový tatarák, je po falešném tataráku další levná a rychlá náhražka klasického tatarského bifteku ze škrábaného hovězího masa. Suroviny: 4 velké uvařené brambory 4 lžíce oleje 4 lžíce ostrého kečupu 1 lžíce sójové o
projít na článekVajíčkový salát je velmi snadný na přípravu, při dodržení surovin na něm v podstatě není co zkazit. Vajíčkový salát patří do skupiny evergreenů české studené kuchyně. Každý z vás zná určitě ten nejlepší recept na vajíčkový salát. Co rodina, to jiná chuť,
projít na článek