600 g brambor 300 g majonézy 250 g sterilovaná paprika červená 50 g kaparů 5 kyselých okurek 1 kelímek zakysané smetany (200 g) 1 červená cibule sůl mletý pepř Den předem oloupeme brambory, uvaříme do měkka a necháme přes…
Když se řekne bramborový salát, většina z nás si představí oblíbenou vánoční přílohu. Ale je škoda si tuto pochoutku dopřávat jen o Vánocích. Výraznou chuť bramborového salátu v různých obměnách znali již v Rakousku-Uhersku a carském Rusku, najdeme ho v k
projít na článek1 ledový salát, 6–8 menších rajčat, 1 červená paprika, hrst najemno nasekaných kaparů, 3 vejce uvařená natvrdo, 250 g uzené panenky Zálivka: 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce tekutého medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, pepř,
projít na článekNapadá mě otázka, zda je vůbec někdo, kdo by neznal pařížský salát. Myslím, že ho můžeme zařadit stejně jako bramborový, vlašský či pochoutkový mezi nejčastěji poptávané saláty. Neříkám, že zachutná úplně každému, protože každý máme jiné chutě a upřednost
projít na článekBramborový guláš je evergreen, který úspěšně prochází všemi stravovacími módami a styly. Uvařit bramborový guláš je snadné a rychlé – s přípravou si poradí i nezkušený kuchař. Další výhodou tohoto guláše je dostupnost surovin. Velkým plusem je rovněž jeho
projít na článekVajíčkový salát je velmi snadný na přípravu, při dodržení surovin na něm v podstatě není co zkazit. Vajíčkový salát patří do skupiny evergreenů české studené kuchyně. Každý z vás zná určitě ten nejlepší recept na vajíčkový salát. Co rodina, to jiná chuť,
projít na článek