Bramborový tatarák

Tatarský biftek z brambor, neboli bramborový tatarák, je po falešném tataráku další levná a rychlá náhražka klasického tatarského bifteku ze škrábaného hovězího masa. Suroviny: 4 velké uvařené brambory 4 lžíce oleje 4 lžíce ostrého kečupu 1 lžíce sójové omáčky velká cibule česnek pepř sladká paprika sůl a topinky Jak připravit bramborový tatarák Postup na přípravu []

projít na článek

Tatarák z lososa

Za název tatarák podle legendy vděčíme kočovným Tatarům, kteří jej při svých nájezdech na Evropu do našich končin jen tak mimochodem zanesli. Tatarský biftek prý patřil k jejich oblíbeným receptům, zejména kvůli jeho jednoduchosti. Tatarák ovšem nemusí bý

projít na článek

Bramborový guláš podle babičky

Bramborový guláš je evergreen, který úspěšně prochází všemi stravovacími módami a styly. Uvařit bramborový guláš je snadné a rychlé – s přípravou si poradí i nezkušený kuchař. Další výhodou tohoto guláše je dostupnost surovin. Velkým plusem je rovněž jeho

projít na článek

Bramborový salát

Když se řekne bramborový salát, většina z nás si představí oblíbenou vánoční přílohu. Ale je škoda si tuto pochoutku dopřávat jen o Vánocích. Výraznou chuť bramborového salátu v různých obměnách znali již v Rakousku-Uhersku a carském Rusku, najdeme ho v k

projít na článek

Lehký bramborový salát s kapary

600 g brambor 300 g majonézy 250 g sterilovaná paprika červená 50 g kaparů 5 kyselých okurek 1 kelímek zakysané smetany (200 g) 1 červená cibule sůl mletý pepř Den předem oloupeme brambory, uvaříme do měkka a necháme přes…

projít na článek

Recepty na buchtu s pudinkem

Pudink je sladký pokrm připravovaný z mléka, cukru a pudinkového prášku, který se skládá hlavně ze škrobu. Škrob se používá buď bramborový, nebo kukuřičný. Nejkvalitnější pudinky jsou ty, které obsahují pouze kukuřičný škrob. Jelikož pudink neobsahuje lep

projít na článek