Za název tatarák podle legendy vděčíme kočovným Tatarům, kteří jej při svých nájezdech na Evropu do našich končin jen tak mimochodem zanesli. Tatarský biftek prý patřil k jejich oblíbeným receptům, zejména kvůli jeho jednoduchosti. Tatarák ovšem nemusí být jen z hovězího masa. Pro ty, kdo si potrpí na ryby, je ideální volbou tatarák z lososa.
Tatarský biftek z brambor, neboli bramborový tatarák, je po falešném tataráku další levná a rychlá náhražka klasického tatarského bifteku ze škrábaného hovězího masa. Suroviny: 4 velké uvařené brambory 4 lžíce oleje 4 lžíce ostrého kečupu 1 lžíce sójové o
projít na článekLosos je báječná a přitom poměrně cenově dostupná pochoutka. K tepelné úpravě jej můžeme zakoupit buď zmrazeného, nebo čerstvého. U čerstvého masa dáváme bedlivý pozor na kvalitu. Pak ho můžeme podávat i v syrové úpravě, ale běžnější je jeho krátké vaření
projít na článekJedna z nejlepších věcí, jakou můžete pro své zdraví udělat, je přidat do svého jídelníčku ryby, lososa pak především. Losos je český název pro několik druhů lososovitých ryb. Losos je doslova král rybího tuku, je jedním z nejbohatších zdrojů omega-3 mast
projít na článekTÝDEN TATARÁKŮ 18. 24. 9. / Bistro na Puškinově náměstí Užijte si pestrou škálu chutí napříč různými druhy tataráků! K naší francouzské klasice se pro tento týden přidají například i cuketový nebo houbový tatarák. Na své si tak přijdete i pokud zrovna ne
projít na článek14. 9. - 18. 9. 2009 Pondělí Svačina : obložený chléb se šunkou, čaj ovocný, jablko Oběd : kuřecí vývar s droďovými knedlíčky bramborové šišky se strouhankou,mléko Svačina : pomazánka z taveného sýra,houska, matový čaj, okurka Úterý Svačina : t