Brněnské podzemní památky

Brno je naším druhým největším městem. Mnohdy ho ale dostatečně neznáme, což je velká škoda. Nabízí totiž spoustu klasických i netradičních památek, které stojí za to vidět. I ti, kdo se zde narodili, je mnohdy všechny nenavštívili. Pokud se chystáte udělat si do Brna výlet, nebo zde bydlíte, přinášíme Vám sezam míst, které při prohlídce města určitě nevynechat. · Kostnice u sv. Jakuba Jestli máte pro strach uděláno, pak je tohle to pravé místo pro Vás. Zdejší prostory byly objeveny až v roce 2001, jde tedy o poměrně novou atrakci. Nejspíše jsou zde uchovány oběti morových a cholerových epidemií a třicetileté války. · Kapucínská hrobka Podobně tematicky laděnou památkou je Kapucínská hrobka. Jsou zde pochováni mniši zdejšího řádu. Návštěvníky fascinuje zejména prostý způsob, kterým byli mniši pohřbíváni. Zajímavostí je, že zde byl pochován i slavný František baron Trenck, který žil celý život divoce, ale na stáří se dal na pokání a pohřbít se dal jako prostý mnich. · Labyrint pod Zelným trhem Zelný trh je místem obchodování, i nyní je zde po většinu roku stále trh se zeleninou a ovocem, vy jej ale můžete objevovat z trochu jiné perspektivy. Od roku 2011 je možné navštívit historické podzemní cesty a sklepy, které se zde nachází. Můžete zde vidět repliku pranýře i alchymistická laboratoř, připomínající historii Brna. · Kryt 10 Z Jestli Vás zajímá spíše modernější období historie a vojenství, pak si zajděte na prohlídku vojenského krytu, který vznikl v období nacismu. Šlo o kryt schopný poskytnout ochranu 500 lidem, ovšem ne běžným občanům, nýbrž měl sloužit lidem ve vedení města. Jsou zde pořádány denní i noční komentované prohlídky. · Kasematy Pokud se vypravíte na obhlídku místního dominanty, hradu Špilberk, určitě zavítejte i do zdejšího žaláře. Dozvíte se, jak se zdejším vězňům žilo, které slavné osoby zde byly vězněny a také pravdu o pověstné mučírně. Článek Brněnské podzemní památky se nejdříve objevil na 14.

  • Web: 014.cz
  • Aktualizace: 13.7.2024
projít na článek

Podzemní ocelové nádrže

Podzemní ocelové dvouplášťové nádrže typové řady PDN 6000 až 11000.

projít na článek

XXVII. Brněnské dny praktického lékařství / Brno

https://www.med.muni.cz/kalendar/kalendar-akci/xxvii-brnenske-dny-praktickeho-lekarstvi The post XXVII. Brněnské dny praktického lékařství / Brno appeared first on Nordic Pharma s.r.o..

projít na článek

Brněnské dostihové loučení se sezónou 2018

Letos naposledy hostilo brněnské závodiště dostihový den. Ten se odehrál v sobotu 6. října 2018 a měl na programu celkem 8 dostihů. Kromě dostihů lV. a V. kategorie se odběhly i dva hlavní.

projít na článek

MALOSTRANSKÉ NÁMĚSTÍ VS PODZEMNÍ GARÁŽE

Projekt rekonstrukce Malostranského náměstí se táhne několik let. Což není překvapivé když přihlédneme k místu a složitosti jednání. Co překvapivé je, je požadavek na umístění podzemních garáží. Celý Článek Zde The post MALOSTRANSKÉ NÁMĚSTÍ VS PODZEMNÍ GA

projít na článek

Brněnské Vánoce 2016

Vydejte se do Brna za pravou adventní atmosférou. Tradiční akce Brněnské Vánoce trvá po celé adventní období až do 23. 12. 2016. Projděte se osvětlenými ulicemi, okuste voňavé nápoje na zahřátí a ochutnejte všudypřítomné pochoutky. Prodejci Vám nabídnou m

projít na článek