Buchta spudinkem a zakysanou smetanou

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je výtečným dezertem, který si získá srdce všech milovníků sladkostí. Tato jednoduchá, ale lahodná buchta spojuje klasickou vanilkovou chuť pudinku s jemností zakysané smetany, vytvářejíc tak neodolatelnou kombinaci. Připravit tuto buchtu je snadné a výsledek je přímo dokonalý. Světlé a tmavé těsto spolu vytváří zajímavý vizuální efekt, který ještě více zvýrazní vrstvu horkého vanilkového pudinku na povrchu. Po upečení se na buchtu nanesou zakysané smetany a posype se grankem, které dodají buchtě dokonalý závěr. Následující recept vám přesně popíše, jak připravit tuto sladkou lahůdku, která potěší každého člena rodiny i hosty na různých příležitostech. Zdroj: Jana Spurná Co budeme potřebovat: 5 žloutků 230 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr 1 dcl vlažné vody 1 dcl oleje 1/2 prášku do pečiva 300 g polohrubé mouky 5 bílků Kakao (dle chuti) 1 l mléka 2 vanilkové pudinky 2 lžíce cukru 3 zakysané smetany Granko Čtěte také: Perníčky s čokoládovou polevou plněné povidly Slzy anděla – úžasný a chutný dezert se snadnou přípravou Jednoduchý a přesto velice chutný smetanovo-vanilkový zákusek sypaný kakaem Jak budeme postupovat: 1) V misce utřeme žloutky s krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. 2) Postupně přidáme vlažnou vodu, olej, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Všechny ingredience dobře promícháme, dokud nezískáme hladké těsto. 3) Ve druhé misce ušleháme bílky do sněhu. 4) Postupně přidáme sníh z bílků do těsta a opatrně je promícháme, aby se zachovala lehkost těsta. 5) Nalijeme polovinu těsta na vymazaný a vysypaný plech (nebo na plech s pečícím papírem). 6) Do zbylé poloviny těsta přidáme kakao a opatrně promícháme, dokud nezískáme tmavé těsto. 7) Nalijeme tmavé těsto na světlé těsto v plechu. 8) Na syrové těsto přidáme po lžících uvařený horký vanilkový pudink (1 litr mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru). Pudink naléváme rovnoměrně po povrchu těsta. 9) Plech s buchtou dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů Celsia asi 30 minut. Můžete vyzkoušet, zda je buchta upečená, zapíchnutím špejle do středu buchty pokud vyjde suchá, je buchta hotová. 10) Po upečení buchty z trouby vyjmeme a ihned na horkou buchtu rozetřeme 3 zakysané smetany. Zakysanou smetanu rovnoměrně rozprostřeme po povrchu buchty. 11) Posypeme buchtu grankem. Vyzkoušejte také Úžasně jemný a lahodný jablečný koláč s rychlou přípravou – všichni si ho zamilují! Článek Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou se nejdříve objevil na Prima Inspirace.

projít na článek

Víkendové menu od 24.6. 25.6.2023

0,3l Vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi 55,                                                                                         A:1,3,7,9, 0,3l Bílá zelnice se šťouchanými brambory 60,                                                    

projít na článek

Cuketová polévka se zakysanou smetanou

Cuketovou polévku máme doma moc rádi. Nevyžaduje příliš surovin a chuť cukety zde krásně vynikne. Taktéž občas měním poměr surovin, a tak je pokaždé trochu jiná. Pokud zrovna nemáte po ruce zakysačku, klidně použijte smetanu popř. šlehačku, polévka dostan

projít na článek

23.1.2024

23.1.2024 Denní nabídka Polévka Hovězí vývar s masem a nudlemi 45Kč Me

projít na článek

Kynuté lívance sjablky

Kynuté lívance si zamilujete nejenom vy, ale i vaše děti. Nechte je samy si vybrat, s čím si je dají. Je libo s čerstvým ovocem, s ovocným žahourem, s povidly a zakysanou smetanou nebo pouze posypané cukrem a skořicí? Každý si určitě přijde na své. Ing

projít na článek

31.1.2024

31.1.2024 Denní nabídka Polévka Hovězí vývar s masem a nudlemi 45Kč Vý

projít na článek