Cheesecake New York

Postup: Na korpus nasypte sušenky do sáčku, rozdrťte je válečkem asmíchejte s rozpuštěným máslem. Můžete je rozmixovat i několika rychlými pulzy v kuchyňském robotu, přidat k nimnerozpuštěné máslo, krátce promixovat a po minutě zapulzovat do třetice, aby hmota začala tvořit hrudky, což je ideální.Rozevírací dortovou formu o průměru 24cm vymažte máslem, pro lepší vyjímání dortu ji ještě potom můžete vyložit pečicím papírem.Sušenkovou hmotu rovnoměrně upěchujte dnem skleničky na dně formy. Korpus dejte do chladničky a nechte ho tam po dobu zbývajících příprav. Korpus lze navíc zapéct, a to 10 minut při 180°C – bude křupavější.Troubu ztlumte na 160°C (a zapomeňte na horkovzduch, ten dortu neprospívá). Do čerstvého sýra po částech přidávejtezakysanou smetanu, moučkový cukr, citronovou šťávu i kůru a vanilkový extrakt. Pak do hladké hmoty po jednom zamíchejte vejce a žloutek. Vlijte na korpus a nechte 5 minut stát, aby vyprchaly bublinky vzduchu. Pečte 25–30 minut. Přestaňte péct o chvilku dříve, než je obvyklé: pokud byste čekali, až koláč celý dobře ztuhne, tak by se přepekl, popraskal, a hlavně byste přišli o fenomenální krémovou konzistenci. Pečení končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy shledáte, že se těsto chvěje podobně jako želé.Vychladlý dezert zakryjte alobalem a dejte do druhého dne odpočívat do chladničky.Zakysanou smetanu utřete s moučkovým cukrem a citronovou šťávou, vychlaďte.Cheesecake vyjměte z formy, potřete vychlazenou ochucenou smetanou a podávejte.Ingredience:150–250g sušenek (BeBe, máslové sušenky)70–120g másla + na formuNa polevu600g plnotučného čerstvého smetanového sýra (např. lučina, philadelphia, gervais)200ml zakysané smetany250g moučkového cukru1,5 lžičky citronové šťávykůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno1,5 lžičky vanilkového extraktu 3 velká vejce a 1 žloutek navícNa potření250ml zakysané smetany 1 lžíce moučkového cukru 2 lžičky citronové šťávy        The post Cheesecake New York appeared first on Dorty a Dortíky.

projít na článek

Recept na cheesecake

Cheesecake (čti čískejk) je dezert, který je tvořen krustou z rozdrobených sušenek, naplněnou sýrovou nebo tvarohovou vrstvou.

projít na článek

Kávový cheesecake s banánem

Nepečený kávový cheesecake s banánem a pečeným sušenkovým základem.

projít na článek

Cheesecake s mákem a povidly

Mák je tradiční česká potravina, v jeho produkci na obyvatele patříme ke světové špičce. Makové buchta tak zná bez nadsázky každý. Ale pojďme si trochu počeštit (právě mákem a švestkovými povidly) oblíbený americký cheesecake. Suroviny na těsto: 250 g pol

projít na článek

Na týden do New Yorku

Dle mnoha článků si New York buď zamilujete nebo jej nenávidíte. Asi na tom bude něco pravdy. Není to pro každého. Je hodně lidí, kteří nemají rádi americký způsob života nebo je děsí strávit týden ve velkoměstě. Tím spíše ve velkoměstě tak intenzivním, j

projít na článek

Luxusní jahodový cheesecake

Lahodný a velmi oblíbený nepečený dort, v letních dnech zdobený jahodami nebo dalším sezonním ovocem.

projít na článek