Chleba ve vajíčku

Chleba ve vajíčku může být buď mastná a dosti nezdravá večeře, nebo si jej můžete připravit zdravěji – použijte například celozrnný chleba, který obsahuje daleko více vlákniny, a pánev můžete olejem jen potřít. Dobrý je řepkový olej, který se tak snadno nepřepaluje. Chleba nemusí plavat v oleji, aby se na pánvi osmažil. Použijte také kvalitní hořčici bez chemické konzervace. Kromě cibule si k chlebu přiložte další zeleninu nabitou vitamíny a enzymy v podobě pickles nebo jakoukoliv čerstvou zeleninu.

projít na článek

Domácí pekárna

Ti, kdo s domácí pekárnou ještě neměli tu čest pracovat, možná ani netuší, o co přicházejí. Leckdo si řekne, chleba si můžu koupit v obchodě a nepotřebuju domácí pekárnu, ale už vás někdy probudila vůně čerstvě upečeného chleba? A navíc pekárna není jen o

projít na článek

Křupavé hot dogy

8 plátků toustového chleba 8 plátků sýru 4 párky vajíčka na potření a obalení strouhanka na obalení Z jednotlivých plátků toustového chleba okrájíme kůrky a odložíme je třeba na přípravu krutonů do polévek.Plátky vyválíme…

projít na článek

Žitný chléb

Pokud máte tu možnost, konzumujte raději chléb z celého žitného zrna a kváskový (místo chleba, kde bylo použito droždí). Kvásek je na rozdíl od droždí přirozenou substancí, která v důsledku svého působení posiluje imunitu. Žitný chléb nadto vydrží delší d

projít na článek

Domácí výroba droždí

Domácí kvasnice jsou trochu jiné, než ty, které se dají koupit v obchodě. Jakmile budou vaše kvasnice hotové, budete muset vychytat množství, které použijete ve svých receptech, protože potence domácích kvasnic se bude trochu lišit od verze zakoupené v ob

projít na článek

Babiččiny houskové knedlíky

Housku nebo chleba nakrájíme na velmi tenké plátky (5mm) a zalijeme je vlažným mlékem. Necháme namočené cca 45 minut. Přidáme sůl, sekanou petrželku a vejce. Nastrouháme si cibulku nadrobno a jemně osmažíme na másle, přidáme do směsi. Řádně uhněteme těsto

projít na článek