Cholesterol

Cholesterol je látka potřebná pro organismus, je základní stavební jednotkou všech buněk, hormonů a žluče. Vytváří se v játrech a je přijímán potravou živočišného původu. Pokud je však hladina cholesterolu v krvi zvýšená, stoupá riziko vzniku srdečně cévních onemocnění. V krvi rozlišujeme takzvaný HDL (hodný cholesterol) a LDL (zlý/lotr cholesterol). Každý z nich má v krvi jinou funkci: LDL přenáší cholesterol z jater do krevního oběhu, oproti tomu HDL...

projít na článek

Cholesterol

Zdroj: http://www.wmmagazin.cz/view.php?nazevclanku=velka-cholesterolova-lez&cisloclanku=2010060003 Velká cholesterolová lež MUDr. Dwight Lundell | 16. 06. 2010 | Omyly v medicíně Jako kardiochirurg jsem vykonal více než 5000 operací srdce, a dnes

projít na článek

Tofu - co to je?

TOFU - co to je? Tofu obsahuje vysoké množství bílkovin, narozdíl od ostatních luštěnin je dobře stravitelné a je vynikající pokud je zařazeno do dietního plánu. Často se o něm mluví jako o náhradě masa. Výhoda tofu je také v tom, že neobsahuje nasyce

projít na článek

Zdravá výživa pre hrubé črevo

Zdravá výživa pre hrubé črevo má svoje opodstatnenie Vláknina, teda zdravá výživa pre hrubé črevo, je známa tým, že zvyšuje objem črevnej hmoty, a tým zabraňuje zápche, podporuje chudnutie cestou zníženej chuti do jedla a lepšou absorpciou, zabraňuje rako

projít na článek

Funkcie pečene: ako funguje, ochorenia a jej obnova

Aké funkcie pečene poznáme? Čo sa odpovede na túto základnú otázku týka, je ich mnoho; funkcie pečene nemožno iba tak vymenovať, tento orgán vykonáva totiž takmer 500 rôznych úloh. Predstavuje jednu z častí tráviaceho systému, je jeho súčasťou. Okrem toho

projít na článek