Citronová poleva se používá k ozdobě moučníků a dezertů, dodává pokrmům charakteristickou svěží chuť citronu.
Tato vytrvalá tropická rostlina latinsky zvaná (Cymbopogan citratus) z čeledi lipnicovitých je známá také pod jmény lemon grass, citronela nebo voňatka citrónová. Pochází z jihovýchodní Asie, kde je ve velké míře využívána v kuchyni. Hojně se pěstuje také
projít na článekS kyselinou citronovou se čistí povrchy bazénů. I při té nejlepší péči a údržbě se bazény občas zašpiní. K tomu dochází z různých důvodů, včetně počasí a podmínek prostředí. Když se stěny bazénu zabarví, často se tyto skvrny odstraní kyselým mytím. Kyseli
projít na článekKdo by neznal perníčky. Perníčky jsou cukroví, kterým většinou celé vánoční pečení začíná. Ovšem perníčky nejsou pouze tradičním pečivem na Vánoce, pečou se i na Velikonoce a různé rodinné příležitosti. Prostě jsou použitelné celoročně.
projít na článekMaso naložené v marinádě je křehčí, vláčnější a šťavnatější. Na přípravu marinád se většinou používá olej, ocet nebo případně i víno, koření a bylinky, někdy základ tvoří bílý jogurt nebo kefír a přidává se i citronová šťáva.
projít na článek200 g mrkve 1 pomeranč ½ sirupu oranž citrónová šťáva Mrkev uvaříme v ½ l vody, vychlazené dáme do mixéru i s pomerančem a rozmixujeme. Přecedíme do 4,5 l vody. Nakonec přidáme sirup, osladíme a okyselíme cukrem a citrónovou šťávou nebo kys. citrónovou. P
projít na článek