Čím je naše pivo tak speciální, jak se vařilo dříve a jak se vaří dnes? Už se Vám sbíhají sliny na nový článek?
Jihočeské muzeum má bohatou vydavatelskou činnost. Periodicky vydávané tituly (Jihočeský sborník historický, Archeologické výzkumy jižních Čech a Sborník Jihočeského muzea, Přírodní vědy) jsou na Seznamu recenzovaných neimpaktovaných časopisů. Každý rok v
projít na článek25 000 kusů léků což je cca 16 kg sní průměrný Čech za svůj život. Jsme přeborníky v pojídání prášků. Na prevenci však zapomínáme. Náš organismus se tak pomalu dostává do disharmonie, bolí nás záda, máme vysoký krevní tlak, trpíme zažívacími problémy. Jak
projít na článek20. - 21. 9. 2022 se pracovníci našeho muzea vydali na odbornou exkurzi směrem do východních Čech. Během nabitého programu jsme poznávali expozice a pracoviště muzeí v Pardubicích a Hradci Králové. Je přece dobré vidět, „jak to dělají jinde“…
projít na článekMikroskopické jednobuněčné pivní kvasinky, nejčastěji Saccharomyces cerevisiae, pracují v ještě nevykvašeném pivu na tom, aby přeměnily část cukru na alkohol. V tuto chvíli se velmi rychle množí – jejich množství vzroste až pětinásobně –, protože mají dos
projít na článekKaždý člověk má v sobě parazity, tak jako každý jiný živý tvor. Parazitex dle výrobců zabraňuje přemnožení těchto parazitů. Ať se nám to líbí nebo ne, paraziti jsou a budou v našem těle. Těm, co mají rádi zvířata a nedovedou si život bez nich představit,
projít na článek