Dělá Vám problém roztažení těsta? Tato technologie to zvládne za Vás během sekundy

Většina z těch, kdo začíná s Neapolským typem pizzy, má problémy s roztažením těsta. Těsto se lepí, není rovnoměrně roztažené, často je potrhané. Zefektivňování procesů se prolíná celým světem a u přípravy pizzy tomu není jinak. V dnešním článku si ukážeme vychytanou technologii, která roztažení těsta velice usnadňuje. Roztažení těsta princip u Neapolské pizzy Pokud se podíváme na celosvětové techniky roztažení těsta, potom zjistíme, že se značně liší s typem pizzy. Na některé typy se používá klasický váleček na těsto, u některých typů, jako je například Neapolská pizza je postup o něco složitější. Složitější je zejména z toho důvodu, že u Neapolské pizzy se snažíme “vyhnat” vzduch do okrajů těsta tak, aby upečená pizza měla nádherně nadýchané okraje, které jsou plné bublin. I proto dlouhou dobu nebyla žádná technologie, která by toto rozvalování usnadňovala. Každá z použítých technologií vyválela vzduch z těsta naprosto pryč a výsledkem byla pizza, která nebyla nadýchaná. Do nedávna tak byla správně roztažená Neapolská pizza pouze ruční prací profesionálních Pizzaiolos. Morello pizzarella Po letech výzkumu a vývoje předtavila společnost Morello Forni produkt s názvem Pizzarella, což je jediný poloautomatický stroj tohoto typu, který dokáže roztáhnout základ na pizzu tak, jak to dělá zkušený Pizzaiolo. Je to revoluční stroj, který dokáže pizzu vyválet během dvou sekund a vyválet těsto dokáže naprosto každý. To, že stroj je jedinečný ukazuje i fakt, že je tato technologie patentována firmou Morello. Pohybující se talíř roztahuje pizzu do okrajů postupně a všude stejně, výsledkem je tedy naprosto stejnoměrně roztažené těsto na pizzu a vzduch vytlačen do okrajů tak, jak to má být. Funkčnost tohoto stroje můžete vidět na následujícím videu. Pokud se ptáte, stejně jako jsem se ptal já zda je rychlejší tato technologie nebo zkušený pizzař, pak odpověď můžete naleznout ve videu od Vita, který v této disciplíně soutěžiil se svým kamarádem. Jak to dopadlo se přesvědčte sami ve videu. Jaký názor na využití nových technologií v pizzeriích máte Vy? Uvítali byste tyto změny pro zefektivnění a zrychlení příprav pizzy ve Vaši oblíbené pizzerii? Dejte nám vědět do komentářů. Děkujeme. The post Dělá Vám problém roztažení těsta? Tato technologie to zvládne za Vás během sekundy appeared first on Pizzaguru.

projít na článek

Arwel Kožená kasírka HARMONIKA 515-2401 L černá (515-2401-L-BLACK)

Cena: 1 150,00 Kč vč. DPH 21 %Výrobce: ArwelRozměry: zákl. rozměr 19,5x10,5 cm + roztažení 24 cmMateriál: kůžeKapsa na mince: 2Skladem: ANO

projít na článek

MOMO - TIBETSKÉ KNEDLIČKY

Momo jsou druh knedlíčků, které jsou tradičním pokrmem v Nepálu a Tibetu.Momo se připravují z jednoduchého těsta z mouky a vody, někdy se přidává trochu droždí nebo jedlé sody. Z tohoto těsta se udělají malé placičky které se naplní různými ingrediencemi,

projít na článek

Jak pěstovat orchideje aneb zvládne to i začátečník

Orchideje se pyšní nádherně zbarvenou záplavou květů, a dokáží tak rozveselit každý interiér. Tyto pralesní krásky dobře prosperují i v našich domech a bytech. Pokud si vyberete správnou odrůdu, můžete je bez obav pěstovat i ... více Příspěvek Jak pěstova

projít na článek

Život s umělou inteligencí

Žáci sekundy, tercie a kvarty se 3. a 4.10. zúčastnili wokshopu pořádaného vzdělávacím centrem Didaktikon, kde se seznámili s výhodami a nevýhodami, které s sebou využití umělé inteligence přináší.

projít na článek

Besedy o Africe

Ve středu 1.března měli žáci primy a sekundy možnost dozvědět se mnoho zajímavého o Africe. Přivítali jsme totiž Ing.,Bc. Renatu Rokůskovou, výkonnou ředitelku společnosti Shine Bean.

projít na článek