Derivační koupel

Podstatou derivačních koupelí je déletrvající osvěžování pohlaví jeho vlhčením studenou vodou, a to velice jemným třením pomocí kousku látky, například houbou (žínkou). Postupuje se vždy od shora dolů. Délka procedury je přesně určena, záleží na věku, na váze a na požadovaném účinku. Zbytek těla má být v suchu a teple, včetně nohou.

projít na článek

Koupel v hypermanganu

V tomto článku přinášíme návod na to, jak bezpečně použít hypermangán při sedací koupeli.

projít na článek

Suchá koupel pro psy

Do základní péče o srst spadá její mytí a následné ošetření. Ideální je zvolit přírodní produkty anebo přípravky s přírodními extrakty. Ty jsou zárukou opravdu kvalitního a šetrného ošetření.

projít na článek

Koupel na parazity

Trápí-li vaši kočku nebo psa parazité, zkuste níže uvedená antiparazitika. Šampón má pouze krátkodobou účinnost, může však obsahovat provitamín B5, který zlepšuje vzhled srsti a urychluje hojení ran a podráždění vyvolaných ektoparazity.

projít na článek

Vodoléčba

Vodoléčba je využívaná především v lázeňských městech, kde jsou hostům nabízeny různé druhy koupelí, van a podobně. Do vodoléčby se zahrnuje například perličková koupel, podvodní masáže, uhličité koupele a tak dále. Za zakladatele této metody je považován

projít na článek

Šelmě svatozář

ZELEŇ mentolová zeleň zdobí pavilon šelem  výkladní skříně s mřížemi pohledy sklem zastřeny  setrvačný pohyb pruhů metronom měřící trpělivost  blýskající ostří zubů  oranžové vlny, lopatková kost  šelma za sklem na pavilonu dvacet šest léčím si po s

projít na článek