Jedna z původních metod přípravy kávy vznikla podle legendy ve francouzském Provence. Jistý muž si ve svém rodném kraji připravoval kávu obvyklým způsobem. Namletou kávu zalil horkou vodou. Jednoho dne to ale udělal naopak, nalil nejprve vodu do šálku, a pak přisypal kávu. Na povrchu vznikla kávová krusta, takže se káva nedala vypít. Muž potkal náhodou cizince putujícího z Itálie, který měl u sebe železné sítko. S jeho pomocí krustu stlačil na dno hrníčku a nápoj byl na světě. Historicky se objevují první zmínky o přípravě kávy ve French Press kávovarech v první polovině 19. století. První kávovary byly ale nepřesné, což se projevovalo v chuti kávy. Postupně byly zdokonalovány a ve druhé polovině minulého století se už káva French Press připravovala ve většině domácností a podniků. Její obliba trvá dodnes, a to nejen v domácích podmínkách, ale také v hotelích a restauracích, kde se takto káva servíruje například při snídaních. V komerčním prostředí ve světě se French Press používá pro přípravu těch nejkvalitnějších výběrových káv. Legenda z Provence nemluví o tom, jakou kávu měl Francouz v oblibě. Jisté je, že výběr kávy s ohledem na způsob její přípravy, je pro dokonalý požitek z kávového nápoje velmi důležitý. V řadě zrnkových káv Lilla e Rose, Classico, Pura Vida Organic, mleté kávy Leggero a kávy bez kofeinu představuje Blasercafé vysoce kvalitní odrůdy arabiky a arabiky a robusty z vybraných plantáží, které perfektně vyniknou rovněž při přípravě filtračními metodami nebo jako café creme. Samotná příprava kávy ve French Pressu je velmi jednoduchá, a na rozdíl od espressa, na ní není co pokazit. Abychom si připravili kávu co nejchutnější, je třeba jen dodržet několik pravidel. Množství pražené kávy na 0,5l vody je cca 30 g, teplota vody by neměla být vyšší než 92-94°C, doba extrakce (čas, po který je káva v kontaktu s vodou) při správné hrubosti mletí je cca 3 min. Chuť výsledného nápoje v šálku je plná, káva si přitom uchovává charakteristickou chuť a aroma kávových zrn.
Káva Attibassi Crema d'Oro je výborná káva na kteroukoliv část dne. Díky kombinaci vzácných zrn Robusty z Indie, Afriky a Dálného východu, a nejlepších zrn kávy Arabica z Brazilských planin je výsledkem káva s bohatou vůní a chutí.
projít na článekPřiložíme ústa k šálku a na jazyku nám tmavá káva probouzí chuťové smysly: hořkost, slanost, sladkost a kyselost. Vůně se rozvíjí, káva chutná po květech, po karamelu nebo je pikantní, pryskyřičná… Vyzkoušejte si vlastní degustaci!
projít na článekExklusivní směs La Bottega Extra pražená tradičním způsobem na ohni z bukového dřeva. Po necelých 30 minutách pražení nad hořícím dřevem získávává káva neuvěřitelně bohatou a nasládlou chuť, kterou u konvenčně pražených druhů nikdy nepocítíte.
projít na článekTaké máte rádi malé ostré espresso ideálně na stojáka u baru? Atmosféru italské kavárny samozřejmě nedokážeme nahradit, ale požitek s kávou TRE FORZE! si bez problému přenesete až domů. Káva Tre Forze! původem z malé vesnice na úpatí sicilské sopky Etna j
projít na článekKdo jsou a jak vypadají divoké cibetky. Divoké cibetky patří do podčeledi malých šelem z čeledi cibetkový. Je to malý živočich, který má štíhlé poměrně dlouhé tělo s protáhlou hlavou a špičatou tlamou. některé druhy mají zatažitelné drápy. Cibetky js