Charakteristika Mastné kyseliny jsou odpěňovače, leštící látky a zvlhčující látky přírodního původu. Jde o organické kyseliny, které jsou vázané v tucích rostlin a živočichů. Mají pevné skupenství a bílou, nebo nažloutlou barvu. Mají dobrou rozpustnost ve vodě. Použití Mastné kyseliny se přidávají do máslových příchutí. Mohou se nacházet i ve vanilkové esenci, ve žvýkačkách atd. Také se mohou používat jako lubrikant. Výroba Mastné kyseliny se získávají z bavlníkového oleje. Případně z tuku zvířat. Nežádoucí účinky O této látce není známo, že by měla negativní účinky. Proto se považuje za bezpečnou. Zdroje informací https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E570 E570 (česky) https://www.dtest.cz/ecka/351/e-570-mastne-kyseliny?ft=E570 Mastné kyseliny (česky)
Mezi nejcennější esenciální mastné kyseliny patří omega-3 mastné kyseliny. Nemohou být vytvořeny v těle, proto musejí být přítomny v dostatečném množství ve stravě. Omega-3 mastné kyseliny jsou základním stavebním kamenem pro buněčné membrány, kde zajišťu
projít na článekRybí tuk přispívá k normální činnosti srdce. Má pozitivní efekt na správnou funkci očí a mozku. Ryby z chladnějších moří jsou na omega-3 nenasycené mastné kyseliny bohatší než sladkovodní ryby. Obzvláště bohaté na mastné kyseliny jsou zejména makrela, sle
projít na článekRybí tuk patří mezi polyenové mastné kyseliny, které musíme přijímat potravou. Naše tělo si je nedokáže vyrobit! Rybí tuk obsahuje omega-3 nenasycené mastné kyseliny, je tedy důležitou součástí zdravé výživy. Rybí tuk můžeme uplatnit i při léčbě mnohých o
projít na článekNázev lecitin pochází ze starořeckého slova lekithos, což znamená žloutek. Lecitin je obecný název pro fosfatidylcholin a společný výraz pro všechny lipidy, respektive fosfolipidy, které jsou složené z mastné kyseliny, glycerolu, kyseliny fosforečné a cho
projít na článekSpirulina je modro-zelená řasy, která je bohatá na bílkoviny, vitamíny, minerály, karotenoidy a antioxidanty, které pomáhají chránit buňky před poškozením. Spirulina má skutečně velký obsah živin, najdeme v ní komplex vitamínu B, beta-karoten, vitamín E,
projít na článek