Fasolada Na řecké vlně

Fasolada – Φασολάδα παραδοσιακή – je tradiční fazolová polévka z Řecka. Je ochucena rajčaty a řapíkatým celerem. Použitím těchto surovin je pro naši fazolačku netradiční.  Není zahuštěná moukou, je tedy bezlepková, lehká a přitom nabitá vitamíny. Jinak už tu máme fazolovou polévku s rajčaty, fazolovou s uzeným masem a černobílou fazolovou. Fasolada | Na řecké vlně Od klasického receptu se mírně odkloníme. Nebudeme namáčet fazole přes noc a pomalu vařit, sáhneme po konzervě. Fazole Heinz v tomatové omáčce. Už proto, že v polévce hraje svoji roli rajčatové pyré. A to pyré, které si připravíme sami. Rajčata rozkrojíme a přes hrubé struhadlo propasírujeme tak, že nám zbydou jen slupky rajčat. Porce2 osoby Doba přípravy10 minut Doba vaření40 minut Suroviny 1konzervu fazolí v tomatové omáčce> 415 g 1 červenou cibuli 2 rajčata> propasírujeme 1 mrkev 1stonek řapíkatého celeru 1 jarní cibulku> i s natí 1lžičku rajčatového protlaku olivový olej sůl pepř Pokyny Připravíme si. Červenou cibuli nakrájíme najemno. Mrkev na kolečka. Stonek řapíkatého celeru i jarní cibulku i s natí nakrájíme nadrobno. Rajčata rozkrojíme napříč a na hrubém struhadle propasírujeme dužinu až ke slupce. Získáme tak zaručeně čerstvé přírodní rajčatové pyré. Lehce rozehřejeme olivový olej. Postupně na něj nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Restujeme, aby cibule zesklovatěla. Přidáme nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru. Promícháme a restujeme asi tak 2 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i s natí. Opět chvíli restujeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme tak 5 minut. Přidáme rajčatové pyré. Dobře promícháme a chvilku provaříme. Přidáme fazole. Dobře promícháme. Na fazole přidáme rajský protlak a promícháme. Vše zalijeme horkou vodou tak, aby byla hladina tak 2 cm nad fazolemi. Vaříme na mírném ohni ještě tak 30 minut. Dobrou chuť. Při podávání ještě můžeme dozdobit nakrájenou natí jarní cibulky. Poznámky k receptu Řekové si fasoladu připravují z fazolí „metrio“, což jsou střední bílé fazole. Mají máslovou jemnost a dokonalou chuť. Místo namočených fazolí si zkrátíme čas konzervou fazolí v rajské omáčce Heinz: Příspěvek Fasolada | Na řecké vlně pochází z mojetara.cz

projít na článek

Řecké tzatziki originální recept z Řecka

Řecké Tzatziki je osvěžující omáčka, která se tradičně připravuje z jogurtu, okurek, česneku a bylinek. Zde je základní recept, jak ji připravit: Ingredience Postup přípravy Řecké tzatziki je nejlepší, když...

projít na článek

Alpine má první elektromobil. A290_β má jen tři sedadla

Alpine A290, budoucí malý elektrický sportovní vůz nové éry značky Alpine, se představuje zatím v podobě výstavního vozu A290_β (A290 beta). Následovat budou ještě další dva nové modely. Malý sportovní vůz, crossover GT a náhrada modelu A110 – všechny sto

projít na článek

Schimi navlně sladkého synth-popu Best of Schimanski No.4

Co mají společného Schimanski a Modern Talking. No přece hudbu z pera Dietera Bohlena, německého hudebního mága nejen 80. let. Bez něj by některým dílům něco podstatného scházelo. Seriál Místo činu s Schimanskim byl a je oblíbený nejen pro postavu nonkon

projít na článek

SMX Východní konference – rekapitulace. Sladění marketingu s cestou vašeho zákazníka

Konference nabídla velmi sofistikovaný postup, jak kalibrovat váš marketing, obchody a vůbec obsah pro nejrůznější osoby na různých stupních jejich buyer journey cestě ke koupi . NEW YORK sladění Vašich marketingových postupů s cestou vašeho zákazn

projít na článek

Lidi, neblbněte s tím sociálním networkingem!

Když je čehokoliv příliš, není to zdravé. A o zdraví jde především, to víme přece všichni. Tak třeba: víte, proč se rozešla Zuzana s Robertem? Protože Robert měl na Facebooku příliš mnoho Wall postů od jiných dívek. Zuzana se chtěla vyhnout veřejnému (roz

projít na článek