Frankfurtská polévka Spárkem abramborami

Už tu máme jednu. Tak proč nepřidat další? Tentokrát je méně experimentů a více se blížíme té podobě, kterou vám nabídnou i v hospodě. Frankfurtská polévka | S párkem a bramborami Tahle polévka se jmenuje tak proto, že jsou její hlavní součástí frankfurtské párky. No a frankfurtská omáčka je této polévce prostě jen hodně podobná. A s těmi párky je to tak: podle kronikáře Achilla Augusta Lersnera se párky prodávaly ve Frankfurtu už v roce 1487. Z Frankfurtu se recept, vyžadující libové maso, skopová střívka a jemné ochucení muškátovým květem, muškátovým oříškem a bílým pepřem, dostal do Vídně, kam ho dovezl a začal podle něj párky vyrábět řezník Lahner. Jeho napodobitelé nazvali své párky jako vídeňské. Odtud se výrobek dostal i k nám do Čech, jen ho už nikdo znovu nepřejmenoval. Ale pokud nemáte ty frankfurtské, zkuste jiné, není problém. Porce4 osoby Doba přípravy5 minnut Doba vaření25 minut Suroviny 3 párky 3 brambory 1 cibuli 1l vývaru 1lžíci sladké papriky 120ml smetany 2lžíce hladké mouky sádlo sůl pepř libeček> sušený, nebo třeba provensálské koření libeček čerstvý> na ozdobu pórek> na ozdobu Pokyny Cibuli nadrobno nakrájenou necháme zesklovatět na rozpáleném sádle. Přidáme na kolečka nakrájené párky. Promícháme a orestujeme. Stáhneme z plamene. Přidáme sladkou papriku. Přidáme mouku. Promícháme jako základ jíšky. Zalijeme trochou vody a vytvoříme jíšku. Zalijeme vývarem a dobře promícháme. Vaříme tak 10 minut. Přidáme na kostičky nakrájené brambory. Osolíme a opepříme. Vaříme do měknutí brambor, tak dobrých 10 minut. Nakonec přidáme smetanu, množství podle vaší chuti. Promícháme a necháme chvíli probublávat. Ještě můžeme přidat sušený libeček nebo provensálské koření. Podáváme s bagetou, zdobené čímkoli zeleným. Třeba libečkem, petrželkou nebo i pórkem. Poznámky k receptu Frankfurtská polévka miluje vývar tak moc, že ho pro svůj plnohodnotný život potřebuje, jinak to s ní bude mrzuté. Ale úplně se spokojí s béčkovým vývarem, tedy s vývarem druhé kategorie.Béčkový vývar je skutečně terminus technicus i terminus gastronomicus. Béčkový vývar (v restauračních normách nazývaný vývar B) je pracovní, ne zcela čirý vývar, který by nemohl posloužit jako základ pro čirou nedělní polévku s nudlemi a játrovými knedlíčky. Ale jinak je jako základ naprosto dostačující. Příspěvek Frankfurtská polévka | S párkem a bramborami pochází z mojetara.cz

projít na článek

Dršťková polévka

Pane vrchní, v té dršťkové polévce je tak málo drštěk, že kdyby dala jedna dršťka druhé dršťce do držky, tak na to nemá ani svědky. The post Dršťková polévka first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Chladivé recepty jako stvořené pro letní počasí ☀️

Studená maďarská višňová polévka: https://www.nephrocare.cz/pacienti/vase-vyziva/recepty/recepty/madarska-visnova-polevka Limonáda s ledem: https://www.nephrocare.cz/pacienti/vase-vyziva/recepty/recepty/limonada-s-medem Ramson tzatziki: https://www.nephro

projít na článek

Pórková polévka Proč ne?

Asi je to odvážné sem přidávat polévku, který umí asi každý. Je to ale můj první pokus, a kdyby náhodou byla potřeba, tak ji tady zase najdu. Jsou vlastně dvě varianty. Vývarová a smetanová. Takže si dáme tu první.

projít na článek

Nové polévky v Planeat jídelníčcích

Nové polévky v Planeat jídelníčcích Polévky jsou součástí skoro každé kuchyně v české domácnosti. Zeleninové nebo ho

projít na článek

Zdravá polévka z máslové dýně

Zdravotní výhody a chuť máslové dýně jsou báječné. Sklizeň dýně probíhá na podzim, proto se staly symbolem podzimních dní.Chuť máslové dýně je poměrně jemná, poněkud sladká a trochu ořechová. Její chuť vám může připomínat křížence sladkého bramboru s mrkv

projít na článek