Pórková polévka Proč ne?

Asi je to odvážné sem přidávat polévku, který umí asi každý. Je to ale můj první pokus, a kdyby náhodou byla potřeba, tak ji tady zase najdu. Jsou vlastně dvě varianty. Vývarová a smetanová. Takže si dáme tu první. Pórková polévka | Proč ne? Je to jednoduchá polévka, kterou si může dovolit střihnout každý. Porce2 osoby Doba přípravy5 minut Doba vaření15 minut Suroviny 1 pórek 6 drobných brambor 2lžíce másla 1lžíci hladké mouky 1000ml kuřecího vývaru sůl toastový chléb Pokyny Pórek omyjeme a přepůlíme. Zelenou část ještě rozebereme, aby šla lépe propláchnout. Brambory oloupeme. Nakrájíme na kostičky a dáme do misky s vodou, kde počkají na svoji chvílli. Pórek podélně překrojíme na čtvrtiny a pak napříč na drobnější kousky. Část zelené části si ještě uchováme na později. Rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájený pórek. Mírně osolíme. Přidáme mouku. Vytvoříme jíšku a asi po třech minutách zalijeme trochou vody. Dobře rozmícháme a přilijeme postupně vývar. Krátce povaříme. Přidáme přecezené na kostičky nakrájené brambory. Promícháme a povaříme na mírnějším ohni, tak deset minut, aby brambory změkly. Před dokončení přidáme ještě nakrájenou zelenou část pórku. Ppovaříme tak 3 minuty. Dosolíme podle chuti. Na másle opečeme toastový chléb pokrájený na kostky. Podáváme. Poznámky k receptu Další variantou je, že přidáme tak asi 2 až 3 stroužky česneku a dochutíme majoránkou. Příspěvek Pórková polévka | Proč ne? pochází z mojetara.cz

projít na článek

Dršťková polévka

Pane vrchní, v té dršťkové polévce je tak málo drštěk, že kdyby dala jedna dršťka druhé dršťce do držky, tak na to nemá ani svědky. The post Dršťková polévka first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Chladivé recepty jako stvořené pro letní počasí ☀️

Studená maďarská višňová polévka: https://www.nephrocare.cz/pacienti/vase-vyziva/recepty/recepty/madarska-visnova-polevka Limonáda s ledem: https://www.nephrocare.cz/pacienti/vase-vyziva/recepty/recepty/limonada-s-medem Ramson tzatziki: https://www.nephro

projít na článek

Frankfurtská polévka Spárkem abramborami

Už tu máme jednu. Tak proč nepřidat další? Tentokrát je méně experimentů a více se blížíme té podobě, kterou vám nabídnou i v hospodě. Frankfurtská polévka | S párkem a bramborami

projít na článek

Nové polévky v Planeat jídelníčcích

Nové polévky v Planeat jídelníčcích Polévky jsou součástí skoro každé kuchyně v české domácnosti. Zeleninové nebo ho

projít na článek

Proč?

The post Proč? first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek