(4 porce) Chobotnice 2,5 kg marocké chobotnice 10 l vody, 2 cibule 1 řapíkatý celer 1 pórek, 2 mrkve 1 snítka tymiánu 2 bobkové listy, 2 rajčata 50 g mořské soli 50 ml olivového oleje Full Moon Zeleninu nakrájejte na mirepoix a vložte do studené vody se všemi zbylými ingrediencemi. Tekutinu přiveďte pomalu pod bod varu a nechte táhnout cca 1,5 hodiny, až bude chobotnice měkká. Pak chobotnici rozbourejte na jednotlivá chapadla a potřete olivovým olejem. V josperu na dřevěném uhlí grilujte cca 5 minut. Chřestové pyré 500 g zeleného chřestu 125 g baby špenátu 75 ml kuřecího vývaru 85 g másla 20 ml citronové šťávy 50 g šalotky 65 ml 35% smetany 40 ml Coconut Monin sůl pepř Chřest, kuřecí vývar, šalotku a smetanu vložte do thermomixu a mixujte 5 minut při 70 °C. Přidejte máslo, citronovou šťávu, Coconut Monin, baby špenát a vše ještě minutu mixujte. Pak propasírujte přes jemné síto, aby vzniklo krásně zelené sametové pyré. Dochuťte solí, pepřem a máslem. Chilli-dýňová tapenáda 50 ml ořechového octa 50 ml dýňového oleje 25 g medu 30 g šalotky 20 g dýňových semínek 15 g pažitky 5 g červeného chilli Všechny ingredience nasekejte na micro brunoise. Z medu, octa a oleje vyšlehejte hladkou emulzi a přidejte všechny pokrájené ingredience. Nakonec vše společně promíchejte. Blanšírovaný chřest 12 zelených chřestů, 5 l vody 150 g mořské soli, 2 kg ledu 75 ml kuřecího vývaru 25 g cukru 2 g pepře Vodu se solí přiveďte k varu (voda musí být přesolená) a podle tloušťky blanšírujte chřest cca 45 vteřin. Poté chřest hned vložte do ledové lázně. Mezitím si v rendlíku udělejte karamel, který zalijte kuřecím vývarem a zredukujte. Připravený chřest glazírujte a na závěr dochuťte pepřem. Citrusová pěna 150 g šalotky 150 g fenyklu 50 ml Pernod Richard 300 ml kuřecího vývaru 75 ml mléka 150 g másla 3 g estragonu 5 g citronového tymiánu 20 ml citronové šťávy Ve středním rendlíku rozpusťte 1/3 másla, přidejte šalotku, fenykl, estragon, citronový tymián a pomalu restujte, dokud zelenina nezměkne. Poté zastříkněte Pernodem a nechte odpařit. Přidejte kuřecí vývar a zredukujte o 1/3. Vzniklou směs propasírujte přes jemný cedník, zašlehejte mléko, sůl, citronovou šťávu a nakonec máslo. Vše ušlehejte do hladké pěny. Podávání 2 mučenky 8 řebříčků 4 barvínky 4 barborky obecné 16 kapek oleje Full Moon
Prostor záboru: 17,7 x 17,2 mNapětí: 400 VPříkon: 31,8 kW [See image gallery at kolotoce-helfer.cz]The post Chobotnice first appeared on Kolotoče Helfer.
projít na článek(4 porce) Kokosovo-mučenková emulze 50 ml mučenkového pyré 50 ml kokosového pyré 25 g hoisin 10 ml limetkové šťávy 1 červené chilli 25 g hnědého cukru 100 ml slunečnicového oleje 10 ml sezamového oleje Vše rozmixujte do hladké emulze. Sambal Oe
projít na článekVydlabané dýně, grilovaná kolena, uzené maso, výborný svařák, dobroty, sluníčko ale trochui již chladno - to bylo Dýňování 2023 v Korozlukách. Proběhlo v sobotu 4.11. 20223 odpoledne za OU, letos již po deváté :-)
(4 porce) Čokoládový krém 300 ml mléka 70 g cukru 200 g čokolády Valrhona Dulcey 150 g žloutků 350 g 35% smetany Mléko s cukrem zredukujte varem o 1/3. Po dávkách ho pomalu přilévejte na rozpuštěnou čokoládu a míchejte stěrkou od středu, abyste doc
projít na článek