Grilovaná chobotnice : Jiří Nosek Jan Kvasnička

(4 porce) Chobotnice 2,5 kg marocké chobotnice 10 l vody, 2 cibule 1 řapíkatý celer 1 pórek, 2 mrkve 1 snítka tymiánu 2 bobkové listy, 2 rajčata 50 g mořské soli 50 ml olivového oleje Full Moon Zeleninu nakrájejte na mirepoix a vložte do studené vody se všemi zbylými ingrediencemi. Tekutinu přiveďte pomalu pod bod varu a nechte táhnout cca 1,5 hodiny, až bude chobotnice měkká. Pak chobotnici rozbourejte na jednotlivá chapadla a potřete olivovým olejem. V josperu na dřevěném uhlí grilujte cca 5 minut. Chřestové pyré 500 g zeleného chřestu 125 g baby špenátu 75 ml kuřecího vývaru 85 g másla 20 ml citronové šťávy 50 g šalotky 65 ml 35% smetany 40 ml Coconut Monin sůl pepř Chřest, kuřecí vývar, šalotku a smetanu vložte do thermomixu a mixujte 5 minut při 70 °C. Přidejte máslo, citronovou šťávu, Coconut Monin, baby špenát a vše ještě minutu mixujte. Pak propasírujte přes jemné síto, aby vzniklo krásně zelené sametové pyré. Dochuťte solí, pepřem a máslem. Chilli-dýňová tapenáda 50 ml ořechového octa 50 ml dýňového oleje 25 g medu 30 g šalotky 20 g dýňových semínek 15 g pažitky 5 g červeného chilli Všechny ingredience nasekejte na micro brunoise. Z medu, octa a oleje  vyšlehejte hladkou emulzi a přidejte všechny pokrájené ingredience. Nakonec vše společně promíchejte. Blanšírovaný chřest 12 zelených chřestů, 5 l vody 150 g mořské soli, 2 kg ledu 75 ml kuřecího vývaru 25 g cukru 2 g pepře Vodu se solí přiveďte k varu (voda musí být přesolená) a podle tloušťky blanšírujte chřest cca 45 vteřin. Poté chřest hned vložte do ledové lázně. Mezitím si v rendlíku udělejte karamel, který zalijte kuřecím vývarem a zredukujte. Připravený chřest glazírujte a na závěr dochuťte pepřem. Citrusová pěna 150 g šalotky 150 g fenyklu 50 ml Pernod Richard 300 ml kuřecího vývaru 75 ml mléka 150 g másla 3 g estragonu 5 g citronového tymiánu 20 ml citronové šťávy Ve středním rendlíku rozpusťte 1/3 másla, přidejte šalotku, fenykl, estragon, citronový tymián a pomalu restujte, dokud zelenina nezměkne. Poté zastříkněte Pernodem a nechte odpařit. Přidejte kuřecí vývar a zredukujte o 1/3. Vzniklou směs propasírujte přes jemný cedník, zašlehejte mléko, sůl, citronovou šťávu a nakonec máslo. Vše ušlehejte do hladké pěny. Podávání 2 mučenky 8 řebříčků 4 barvínky 4 barborky obecné 16 kapek oleje Full Moon

projít na článek

Chobotnice

Prostor záboru: 17,7 x 17,2 mNapětí: 400 VPříkon: 31,8 kW [See image gallery at kolotoce-helfer.cz]The post Chobotnice first appeared on Kolotoče Helfer.

projít na článek

Salát z divokých krevet : Jiří Nosek Jan Kvasnička

(4 porce) Kokosovo-mučenková emulze 50 ml mučenkového pyré 50 ml kokosového pyré 25 g hoisin 10 ml limetkové šťávy 1 červené chilli 25 g hnědého cukru 100 ml slunečnicového oleje 10 ml sezamového oleje Vše rozmixujte do hladké emulze. Sambal Oe

projít na článek

Dýňování, hodování a strašidla v Korozlukách

Vydlabané dýně, grilovaná kolena, uzené maso, výborný svařák, dobroty, sluníčko ale trochui již chladno - to bylo Dýňování 2023 v Korozlukách. Proběhlo v sobotu 4.11. 20223 odpoledne za OU, letos již po deváté :-)

projít na článek

Pečená čokoláda Dulcey : Jiří Nosek Jan Kvasnička

(4 porce) Čokoládový krém 300 ml mléka 70 g cukru 200 g čokolády Valrhona Dulcey 150 g žloutků 350 g 35% smetany Mléko s cukrem zredukujte varem o 1/3. Po dávkách ho pomalu přilévejte na rozpuštěnou čokoládu a míchejte stěrkou od středu, abyste doc

projít na článek