(4 porce) Čokoládový krém 300 ml mléka 70 g cukru 200 g čokolády Valrhona Dulcey 150 g žloutků 350 g 35% smetany Mléko s cukrem zredukujte varem o 1/3. Po dávkách ho pomalu přilévejte na rozpuštěnou čokoládu a míchejte stěrkou od středu, abyste docílili lesklé a elastické textury. Nakonec vmíchejte smetanu a žloutky. Vzniklou směs nalijte do skleněných koulí, které přetáhněte fresh fólií a pečte s párou při 85 °C po dobu cca 35 minut. Pak nechte při pokojové teplotě vychladnout. Pečenou čokoládu servírujte s čokoládovou drobenkou, prachem z dýňových semínek, rybízovou pěnou, čokoládovým kráterem a cukrovou vatou. Čokoládový crumble (drobenka) 50 g cukru 0,5 g mletého rozmarýnu 50 g mandlí 30 g hladké mouky 15 g kakaa 45 g másla sůl Do blixeru dejte cukr a rozmarýn, mixujte 30 vteřin. Přidejte zbylé suroviny a znovu mixujte. Vzniklou směs zabalte do fresh fólie a šokem zmrazte. Mezitím vyhřejte troubu na 120 °C, nastrouhejte zmrzlou směs na silpat a sušte v troubě cca 2 hodiny. Uchovávejte v krabičce s pohlcovačem vlhkosti. Prach z dýňových semínek 100 g dýňových semínek 25 g cukru krupice 1 vanilkový lusk Na teflonovou pánev dejte semínka, lehce je opražte při střední teplotě. Po troškách přidávejte cukr, vanilku a neustále prohazujte. Nakonec dejte do sušičky a sušte po dobu 2 hodin při 50 °C. Směs vložte do blixeru a rozemelte na prach. Uchovávejte v krabičce s pohlcovačem vlhkosti. Rybízová pěna s medovinou 300 g rybízu 75 ml medoviny 75 g cukru 3 g želatiny 2 bombičky CO2 Rybíz s medovinou a cukrem zavakuujte a dejte na 2 hodiny do sous-vide na 83 °C. Pak směs rozmixujte a propasírujte (zbude cca 150 ml tekutiny). Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě, vymačkejte přebytečnou vodu a zahřejte v rendlíku s 30 ml rybízového pyré na maximálně 80 °C. Přidejte zbytek pyré a prošlehejte pérkem. Pyré s želatinou propasírujte do láhve, přidejte CO2 bombičky a dejte vychladit. Čokoládový kráter 300 ml mléka 70 g cukru 200 g čokolády Valrhona Dulcey 150 g žloutků 350 g 35% smetany láhev CO2 400 ml tekutého dusíku Mléko s cukrem zredukujte varem o 1/3. Po dávkách ho pomalu přilévejte na rozpuštěnou čokoládu a míchejte stěrkou od středu, abyste docílili lesklé a elastické textury. Nakonec vmíchejte smetanu a žloutky. Poté nalijte do láhve, přidejte dvě CO2 bombičky a vychlaďte. Do velké mísy nalijte tekutý dusík, z láhve nastříkejte pěnu a na cca 45 vteřin nechte zmrazit. Pak paličkou rozbijte na menší krátery.
Zavřít Feves Andoa 39% 250g 242,00 Přidat do košíku (window.wpmDataLayer = window.wpmDataLayer || {}).products = window.wpmDataLayer.products || {} window.wpmDataLayer.products[5946] = {"id":"5946","sk
Za nákup 5x čokoláda Milka 87-100g nebo 2x čokoláda Milka 270-300g získáváte jemný polštářek zdarma. Výdej polštářků probíhá na pokladně. Akce platí od listopadu do vydání zásob ve všech supermarketech Trefa.
projít na článek(4 porce) Kokosovo-mučenková emulze 50 ml mučenkového pyré 50 ml kokosového pyré 25 g hoisin 10 ml limetkové šťávy 1 červené chilli 25 g hnědého cukru 100 ml slunečnicového oleje 10 ml sezamového oleje Vše rozmixujte do hladké emulze. Sambal Oe
projít na článek(4 porce) Chobotnice 2,5 kg marocké chobotnice 10 l vody, 2 cibule 1 řapíkatý celer 1 pórek, 2 mrkve 1 snítka tymiánu 2 bobkové listy, 2 rajčata 50 g mořské soli 50 ml olivového oleje Full Moon Zeleninu nakrájejte na mirepoix a vložte do studené
projít na článekČokoládě holdoval samotný Casanova. A nejen on, ale už i kmeny Mayů a Aztéků. Již v té době byla čokoláda známá pro své afrodizikální účinky. V dnešní době je čokoláda považována za sladkost. Ovšem kdysi dávno tomu tak nebylo. Například v 17. století bylo