Salát z divokých krevet : Jiří Nosek Jan Kvasnička

(4 porce) Kokosovo-mučenková emulze 50 ml mučenkového pyré 50 ml kokosového pyré 25 g hoisin 10 ml limetkové šťávy 1 červené chilli 25 g hnědého cukru 100 ml slunečnicového oleje 10 ml sezamového oleje Vše rozmixujte do hladké emulze. Sambal Oelek 20 červených chilli 350 g červené cibule 20 stroužků česneku 100 ml slunečnicového oleje 100 g hnědého cukru 25g tamarindové pasty 75 ml kokosového pyré 3 limetkové listy 1 citronová tráva sůl Na oleji orestujte chilli, cibuli, česnek, dokud vše nezměkne. Vzniklou směs dejte do hmoždíře a utřete do pasty, kterou vařte se všemi zbylými ingrediencemi a vyčkejte, až směs zhoustne. Na závěr vyndejte limetkové listy, citronovou trávu a vše dochuťte solí. Salát 12 divokých krevet 2 vaničky nastříhané řeřichy 1/4 lžíce chilli – brunoise 4 lžíce sójových klíčků – brunoise 6 lístků máty – julienne 2 lžíce koriandru – julienne 1 lžíce koriandrového oleje 2 polévkové lžíce manga – brunoise 8 lžic karamelizovaného kokosu – julienne 8 lžic brokolice – caviar (pouze vršky z brokolice) 2 polévkové lžíce jarní cibulky – brunoise 2 lžíce limetkové šťávy 4 lžíce zeleného chřestu – brunoise 1 lžíce sambal oelek 8 lžic kokosovo-mučenkové emulze Ingredience na dokončení salátu 4 barvínky 12 šťavelů 4 lžíce kokosového prachu 4 lžíce kešu prachu 30 g kaviáru Prunier Saint James (vyniká ořechovou chutí) Krevety oloupejte a 9 minut nechte vařit v sous vide při teplotě 63 °C. Potom krevety ihned vychlaďte ve vodní lázni. Vychlazené krevety nakrájejte na brunoise. Nakrájené krevety v míse smíchejte s ostatními ingrediencemi a dochuťte kokosovo-mučenkovou emulzí a sambalem. Vzniklý salát rozdělte na čtyři porce a na talíři jej vložte do libovolných tvořítek. Na salát položte připravenou porci kaviáru, kokosový prach, kešu, chřest, barvínek a šťavel.

projít na článek

Nové balení výrobků od Vltavotýnských lahůdek

Váš oblíbený vlašský salát a rybí salát od Vltavotýnských lahůdek má nyní nové balení. Vlašský salát 300g a 140g a Rybí salát 140g nakoupíte ve vaší prodejně Trefa.

projít na článek

Video jídel Salát s mangem

Salát s mangem The post Video jídel Salát s mangem appeared first on Fotograf Martin Kral.

projít na článek

Food Video Salát s mangem

Reklamní video - Salát s mangem The post Food Video Salát s mangem appeared first on Fotografie jídla a pití - Food Photography.

projít na článek

Spaghetti z tvrdé pšenice, jus z červených krevet, strouhanka s česnekem a ančovičkami : Sebastiano Spriveri

(4 porce) Spaghetti 320 g spaghetti Cav. Giuseppe Cocco 2 bobkové listy Červené krevety 8 očištěných červených krevet cca 320 g (oloupané hlavy krevet použijte na omáčku) 20 g extra panenského olivového oleje 20 g jarní cibulky nakrájené na plátky

projít na článek

Salát skozím sýrem

Salát se nebojte zapojit do svého jídelníčku ani na podzim. Recept na tento salát je plný vitamínů a jeho speciální chuť mu dodá právě kozí sýr s medem. Na tento sýr jsem narazila při nákupu v hypermarketu u pultového prodeje a musím říct, že kombinace s

projít na článek