Himálajská sůl vznikla krystalizací mořské vody po celé miliony let v oblasti Himálaje. Sbírá se z úpatí Himálajských hor, ve velkém solném dole v Pákistánu, v druhém největším dole na světě. Himálajská sůl obsahuje až 84 prvků, které jsou pro naše zdraví nepostradatelné, včetně hořčíku, vápníku, chloru, fosforu či železa. Její růžové zabarvení způsobuje železo. V Himálajské soli se nacházejí i důležité stopové prvky jako selen, jód nebo měď. A co je podstatné neobsahuje žádné přidané chemické látky.
Himalájská sůl, obvykle dovážená z Pakistánu, obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez
projít na článekOvernight oats, tedy ovesné vločky, které se nechají změknout přes noc v lednici jsou poslední dobou mojí oblíbenou zdravou snídaní. Zkoušeli jste už někdy příchuť saltem caramel? Není to sice úplně nejdietnější varianta, ale je tááák dobrá. Ingredience
projít na článekChladné podzimní a zimní měsíce s sebou přinášejí mnohem větší riziko různých nachlazení, viróz, chřipek a podobných nežádoucích onemocnění. Všude se píše, že bychom v této době měli konzumovat více vitamínů. Ale máte nyní chuť na saláty a syrovou zelenin
projít na článek