Holandský řízek málokdo odmítne, chutná skoro každému. Můžete jím hravě potěšit i své blízké u domácího stolu. Holandský řízek je nepochybně stálicí v nabídkách všech českých zařízení veřejného stravování. A co to vlastně přesně je? Jedná se o směs mletého masa, sýru a koření, jde v podstatě o mletý řízek, který je obalený a osmažený.
Máte rádi řízky? Pak vyzkoušejte například variantu z mletého masa se sýrem. Určitě nebudete litovat. Český holandský řízek se vyrábí z tučnějšího masa (vepřový bok), do kterého se přidává sýr (většinou eidam), trocha mléka, vejce, sůl a koření. Hmota se
projít na článekPečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem je mou srdcovkou. Rozhodně nejde o obyčený salát, ale o naprostou lahůdku.Chvilkami to křupe, chvilkami kousnete do zeleného salátku a kozího sýra a jakmile se vše v ústech spojí, tak si budete spokojeně chrochtat
projít na článekMleté maso připravujeme bezprostředně před přípravou pokrmů, a to z toho důvodu, že podléhá rychlé zkáze. Pokrmy z mletých mas jsou velmi chutné a záleží jen na tvořivosti toho, kdo je připravuje, co je z nich schopen vykouzlit. Hrubost mletí volíme podle
projít na článekStartují nám výlovy rybníků, tak proč si neudělat malou generálku na Vánoce s novým receptem. Pokud chcete zkusit připravit letošního vánočního kapra trochu jinak, vyzkoušejte ho pečeného na víně a cibuli. Suroviny: 4 porce kapra 200 ml suchého bílého vín
projít na článekPórek zapečený se šunkou, vejcem a sýrem si můžete připravit jako zdravý oběd nebo také jako teplou večeři. Suroviny: 400 g očištěného pórku 200 g šunky 50 g tuku (např. Hera) 50 g strouhaného sýra 40 g hladké mouky 300 ml mléka 1 žloutek, petrželka sůl P
projít na článek