Holandský řízek

Máte rádi řízky? Pak vyzkoušejte například variantu z mletého masa se sýrem. Určitě nebudete litovat. Český holandský řízek se vyrábí z tučnějšího masa (vepřový bok), do kterého se přidává sýr (většinou eidam), trocha mléka, vejce, sůl a koření. Hmota se dobře propracuje a obalí v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Takto připravené řízky se fritují nebo smaží na pánvi. Pokrm se nejčastěji servíruje s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

projít na článek

Holandský řízek z mleté směsi se sýrem

Holandský řízek málokdo odmítne, chutná skoro každému. Můžete jím hravě potěšit i své blízké u domácího stolu. Holandský řízek je nepochybně stálicí v nabídkách všech českých zařízení veřejného stravování. A co to vlastně přesně je? Jedná se o směs mletéh

projít na článek

Recept svíčková na smetaně

Svíčková je naše národní jídlo, což potvrzuje i nedávno zveřejněná malá anketka, v níž měli uživatelé odpovědět na jednoduchou otázku, které jídlo je podle nich nejvíce české. Na prvním místě se umístilo knedlo-zelo-vepřo, na druhém potom svíčková. Třetí

projít na článek

Nejlepší recepty z krkovice

Jako minutka nemá krkovička chybu. Má tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta a bude se jen rozpadat. Kromě toho, že ji můžete obalit v trojobalu a udělat z ní skvělý řízek, chutná výborně obalená v těstíčku, a to nejlépe pivním, úžasná je grilovaná

projít na článek

Nově 400 druhů grilovacího koření a omáček od nejlepších výrobců z celého světa. Vyberte si už dnes a dodejte jídlu jedinečnou chuť!

Vynikající zpráva pro milovníky BBQ! Právě jsme naskladnili neuvěřitelných 400 druhů grilovacího koření a omáček od nejlepších výrobců z celého světa. Mezi nimi jsou například americký American Stockyard, anglický Angus&Oink, nebo třeba holandský Sau

projít na článek

Množení řízkováním

Řízkování rostlin představuje metodu vegetativního (nepohlavního) rozmnožování pomocí určitých částí rostlin. Jde o nejrozšířenější a osvědčený způsob množení pokojových i venkovních rostlin. Řízkování množením se provádí pomocí bylinných (zelených) nebo

projít na článek